Testvérvárosok III. Kulturális Fesztiválja 

 

2002. május 31-én vette kezdetét a III. Testvérvárosok Kulturális Fesztiválja Szentesen. Ebből az alkalomból Bácskatopolyáról, Markgröningen-ből,  Sankt Augustin-ból és Újszentesről érkeztek kulturális csoportok városunkba.

 

A képre kattintva további képek találhatók a szoboravatóról!

 

Május 31-én Józsa Lajos szobrászművész "Olvasó nő" szobrát avatták fel, amely a Városi Könyvtár szomszédságában található.

 

 

 

Június 1-én a Bácskatopolya-i küldöttség megkoszorúzta az Ady E. utcán található Hadzsy János emléktáblát, hogy méltón megemlékezzenek a Topolyának is sokat segítő orvosról.

 

 

 

A Művelődési és Ifjúsági Házban Bábi Attila Bácskatopolya polgármestere nyitotta meg a "Bácskatopolya régen és ma" című fotókiállítást június 1-én. 

 

 

 

A fesztivál következő programjában a Szent Anna templomban adott koncertet a Bárdos Lajos vegyeskar (Szentes), "Napsugár- Új Ezredév" Énekkar (Újszentes) és a Cantamus Kórus (Sankt Augustin),

 

Június 2-án a fesztivál keretében került megrendezésre az immáron 22 éve rendszeresen megszervezett Népi- és kirakodóvásár.

 

 

 

Az Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán néptánc és népzenei bemutatókat láthattak az érdeklődők, melyet egy Kossuth utca felvonulás előzött meg, melyen a szentesi Zöldág Néptánccsoport, a Pengető citerazenekar, a Tulipán Hagyományőrző csoport, a Kaláris Asszonykórus és a Vadrózsa Tánccsoport lépett fel.

 

 

 

A délutáni programok 14.30 perckor kezdődtek, melyet a szentesi POM POM együttes kezdett.

 

 

A fiúk apait-anyait beleadtak, hogy lekössék a gyerekek figyelmét, de kb. 10 másodperc alatt kiürült a nézőtér.

 

 

Mindenesetre, nem az együttes játszott olyan rosszul, hanem egy égszakadással egybekötött zápor kergette menedék alá a gyerekeket és szülőket. Sajnos ha valami el romolhat, az biztos, hogy el is romlik felkiáltással, már a beázott erősítőkből egy csepp hangot sem sikerült kicsalni, így vége lett a koncertnek.

 

Sokan szurkoltak, hogy az idő legyen könyörületes a fúvósokkal.

 

 

 

A délutáni Fúvószenekarok menetzenéje után az Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán lépett fel a:

 

 

Szentes Városi Fúvószenekar

 

 

Moravicai Ifjúsági Fúvószenekar

 

 

és a Markgröningeni Városi Fúvószenekar.

 

Sokakat elriasztott az időjárás, de akik végighallgatták a műsorokat, egy igényes szép szórakozásban részesültek.

Szentes, 2002. 06. 03.