Hírlevél (3.) - 2002. 06.22.

a legfrissebb oldalak elérési címe: www.szentesinfo.hu/mozaik

 

Kedves Olvasónk!

A Szentesi mozaik harmadik Hírlevele beteljesíti a mondást, amely szerint három a magyar igazság - a többi pedig a ráadás (lesz... :-).

Sajnos a sok kedves elismerés mellett meg kellett állapítanunk, hogy az "emelt szintű kiszolgálás" következtében (?) a főoldalunk -  a www.szentesinfo.hu/mozaik cím - látogatottsága visszaesett(!). 

A hírlevél nem mondhat le eredeti céljáról, így benne egy-egy kiemelt cím - az esemény dátuma mögött továbbra is közvetlenül a témáról szóló képes tudósítás található, de felhívjuk a figyelmet, hogy a mindenkori legfrissebb oldalak a www.szentesinfo.hu/mozaik címen érhetők el.

Így bármikor is bukkan elő a levelek között ez az üzenet, érdemes belenézni a Szentesi Mozaik internetes újságba!

Ha szeretné, hogy más cím(ek)re is eljusson a hírlevelünk, küldje el azt nekünk a mozaik@szentesinfo.hu címre egy Megrendelés tárgyú e-mail-ben. 

Ha a hírlevélre nem tartana igényt, az elnézését kérjük - ez esetben legyen szíves egy Lemondás tárgyú levelet írni a fenti címre!

 

Üdvözlettel: Vidovics Ferenc főszerkesztő, Tímár Ferenc kiadó.

 A hírlevelet szolgáltatja és a Mozaik műszaki hátterét biztosítja a TEAM Számítástechnika, Szentes

 


   Légből kapott fotók! - 06.20.

Az esti órákban sokak figyelmét felkeltő magasságban (alacsonyságban :-) repkedett egy szúnyogirtó gép - az abból készült légifelvételek által mindnyájan kerülhetünk egyet Városunk felett! Köszönet érte a Szolgálatnak!

 

   II. Nagyhegyi Nyári Napok - 2002. június 22-23. (szombat - vasárnap)

A részletesen közölt gazdag programot a Szentesi Vasutas SC sporttelepére szervezték meg (Korsós sor - MÁV pálya), a belépés ingyenes. 

 

   Tisza-parti Nyitó Party - 2002. június 22. (szombat)

10 órától késő estig változatos műsorok a szentesi Tisza-parton. Részletes programismertető.

A fenti két rendezvényről a www.szentesinfo.hu/mozaik  FRISS rovata fog legelőször és a legtöbb képpel tudósítani!

 

   Hétfőtől aratnak! - 06.19.

Szentes határában aranysárgák már a búzatáblák, a termés az aszályos időjárás ellenére szépen kalászba szökött. Hétfőn - az előre jelzés szerint rekorddöntő melegben - kezdetét veszi az aratás.

 

   Foci, foci, foci, angol + foci! - 06.19.

Képes beszámoló a HSZATÁK Futball Egyesület focisulijáról és a Klauzál Gábor Általános Iskola angol- és sporttáboráról. A gyerekek sportolnak, tanulnak és a szervezők nagy hőségben egy kis úszást is beiktatnak a programba.

 

   Nemzetközi Kézműves Tábor - 06.18.

A Szabadidős Sportklub és a Szentesi Gyermekbarátok szervezete által június 17-én indított kézműves táborra a gyergyóremetei (Románia) Fráter György Általános Iskolából is érkeztek diákok.

 

   Tábori hangverseny - 06.18.

A tehetséggondozó ZENEI TÁBOR hangversenyét rendezték meg a Lajtha László Zeneiskola hangversenytermében.

 

   Számítástechnikai Diáktábor - 06.18.

A számítástechnika alapvetésén belül az Internet hatékony használatát tanulhatják meg a gyerekek. A következő tábor június 24-28-ig tart, de későbbi időpontokra is várják az érdeklődő 10-14 éveseket.

 

   Hamarosan a kertészeké a terep - 06.18.

Az újjá alakuló Kossuth téren a járdakövek nagy része már a helyére került - a szakipari és a kertépítő munka időszaka következik az augusztusi átadásig. A főtér jelenlegi állapota nagy felbontású panoráma fotón tekinthető meg. Köszönet érte a volt Munkásőrség rádiótornyának! :-)

 

   XI. KURCA PARTI COCTAIL PARTY - 06.14-16.

Képes beszámoló a XI. Kurca Parti Coctail Party és a IV. Arany Ászok Sörfesztivál rendezvényeiről. Volt itt népzenei, táncművészeti és sportbemutató, a DUPLA KÁVÉ koncert, KARAOKE show, POM-POM lemezbemutató koncert - az ERNŐ AFRIKÁBAN című új albumba bele is hallgathatunk - majd a Murphy Band és a Back II Black együttesek műsora zárta a háromnapos rendezvényfolyamot. 

 

   Hasmenéses halak a Kurcán - 06.16.

A beköszöntött nyár jele is a napokban Városunk folyócskájának vizén megjelent zöld alga, tehát az algaevő halak hasmenésig ehetik magukat, mert édenkertté vált számukra a Kurca!

 

   Vakáció - 06.15.

A városban elsőként a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tartotta meg a tanévzáró ünnepségét a Szent Anna templomban. Itt búcsúzott el kollégáitól és a gyerekektől Négyesi János igazgató, aki 39 szolgálati év után vonul nyugdíjba.

 

   Évzáró buli a Bojtorján együttessel - 06.13.

A Sportcsarnokban a gyermekdalok koronázatlan királya a BOJTORJÁN együttes adott élő koncertet, amire a környező községekből is érkeztek gyerekek.

 

   Tartják a tervet - 06.12.

Képek a jó ütemben haladó strandi beruházásról, ahol az elárusító helyek már tető alákerültek, az öltöző- és kabinsor most kapja meg a második emeletét, és már a teraszos napozó is a saját lábán áll.

 

   Közlekedési Gyermeknap - 06.12.

A MÁV motorgarázs Közlekedési Gyermeknapot rendezett szentesi általános iskolák tanulóinak, ahová felújított nosztalgiavonat szállította a résztvevőket.

 

   Tanévzáró az Alapfokú Művészeti Iskolában - 06.10.

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola Tóth József Színházban megtartott ünnepségén a növendékek megkapták a bizonyítványaikat és értesültek arról, hogy a következő tanévben néptánc tagozat is indul.

 

   TATA nélkül maradt a MAMA! - 06.10.

A Szentesi Mozaik is hírt adott a május 21-e és június 4-e között szegvári amatőr alkotók részvételével megrendezett 'Én ezt tudom' című kiállításról, ahonnan egy "műgyűjtő" ellopta Kulbert György Tata című szobrát. Gyuri felajánlotta, hogy farag egy másik szobrot annak, aki visszahozza a Tatát, mert az alkotást várja a párja a Mama!


 Szentesi Alkotók sorozat - 1.

   CSONGRÁD ÓVÁROSI VALLOMÁSOK

   Berkeczné Major Anna Edit akvarelljei.

A TEAM Számítástechnika szerény lehetőségeivel szeretne ízelítőt adni a www.szentesinfo.hu szerverén a szentesi és környékbeli alkotók munkáiból. A most bemutatott Web-album szerkesztője Molnár-Farkas Zoltán (TEAM). Folytatás a további hírlevelekben!


Összeállította: Tímár Ferenc

www.szentesinfo.hu/mozaik - friss hírek, képes tudósítások a város életéről
 

                    INTERNETES ÚJSÁG                   

a   TEAM Számítástechnika támogatásával