2001. december 28.

 

Készüljünk a Karácsonyra!

 

 

A Kurca és Vidéke Polgári Egyesület a Városi Gyermekkönyvtárban rendezte meg Ünnepváró rendezvényét, ahol az Apponyi téri óvoda Betlehemi műsort adott elő. Az rendezvény célja, hogy a különböző generációkat össze hozza a szeretet teljes Karácsony megünneplésére. 

 

 

Zsíros Katalin várostörténet kutató előadást tartott a Karácsony ünnepéről, és a mai naphoz fűződő népszokásokról. A rendezvény Luca napján (dec. 13.) lett megrendezve, ami egyben a téli napforduló, ami azt jelenti hogy lassan rövidülnek az éjszakák, és hosszabbodnak a nappalok.

 

   

 

Sütemény versenyt is rendeztek az összejövetelen, amit a Bartus cukrászda mestere értékelt. Volt itt, mézeskalács, főtt perec, püspökkenyér.

 Szentes, 2001. 12. 14.

 

 

Csúszik!

 

 

Sokakat meglepett az időjárás, amikor hóval lepte be az utakat. A higany szála nem kúszik fel napközben a -5 fok celsius fölé, ezét a leesett por hó, nem olvadt el reggelre, inkább összefagyott. A megváltozott időjárás nemcsak öltözködésünkre van hatással, hanem közlekedésünkre is. Vigyázzunk az utakon, mert a gyalogosok ugyanolyan kedvvel ugranak le a járdáról, mint hóesés előtt. Arra nem számít senki, hogy a csúszós úton megnő a féktávolság, és az autók nemhogy nem akarnak, de nem is tudnak megállni. Vigyázva közlekedjünk, utazásaink tervezésekor számítsunk a megváltozott útviszonyokra.  

 Szentes, 2001. 12. 14.

 

 

Friss programok fiataloknak!

 

 

A Bartha János Szakiskolába látogat el a VENUS együttes december 19-én.

 

December 21-én a hagyományos HMG karácsonyi bulin a sztárvendég Hevesi Tamás lesz.

 

 

Az első szalagavató bál

 

 

 

A Bartha János Kertészeti Szakközép és Szakiskola december 14-én tartotta Szalagavató Bálját a Művelődési és Ifjúsági Házban.

Minden végzős tanuló személyre szóló idézetet kapott a szalag mellé, mint egy útra bocsátó szép üzenet. Az előrehozott bál kisebb-nagyobb szervezési problémákkal küszködött, de az évek óta megszokott tradicionális avatási ceremónia felejthetetlen élményt nyújtott nemcsak a szülőknek, hanem a diákoknak is. 

 

 

 

A bál zenei felelőse az Alibi együttes volt, akik szívüket-lelküket beleadták a hangulat fokozásába, de elgondolkodtató az élő zene varázsának eltűnése a mai modern világunkban, mert a bál vége felé csak 25-en táncoltak.

 Szentes, 2001. 12. 16.

 

 

Szeretetakció a szegények Karácsonyáért!

 

 

Léhi Gábor vezette Szabadidős Sport Klub gyűjtési akciója a végéhez érkezett, ami azt is jelenti, hogy itt van a Karácsony, és azt is, hogy közel 100 segítségre szoruló család ajándékot kap, amit a felajánlók adtak össze. A csomagok értéke meghaladta a hatezer forintot. Voltak olyan szponzorok, akik pénzzel támogatták az akciót, és voltak olyanok, akik az általuk forgalmazott termékeket adták támogatásként.

Szentes, 2001. 12. 19.

 

 

Szegény gyermekek Karácsonya!

 

 

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartották meg december 15-én a Szegény gyermekek Karácsonyának szervezett gyűjtési akciónak az ajándékosztását. Ollai Istvánné szervezésében  több vállalkozó és civil szervezet támogatta a gyűjtést, ahol a pénzen kívül könyvek, játékok, gyümölcsök kerültek a kosárba.

 

 

   

 

A gyermekek a terembe való belépéskor választhattak maguknak játékot az összegyűjtött több száz játék közül. Az ünnepségre érkezett családok 2001 forint értéket meghaladó ajándékcsomagot kaptak.  

 

   

 

Az ünnepség végén almát osztottak szét a szervezők, ahol Ollai Istvánné segítőtársa volt Szirbik Imre polgármester. Távozáskor Farkas Sándor országgyűlési képviselő kis csomagokat ajándékozott a Kurca Vidéke Polgári Egyesület nevében. 

 Szentes, 2001. 12. 16.

 

 

POM-POM MIKULÁS

 

 

December 9-én az Ifjúsági Ház nagyterme dugig megtelt a rajongókkal és szüleikkel, ahol a szentesi gyermekek egy koncert keretében együtt várták a Mikulás eljövetelét a népszerű Pom-Pom együttessel. Albert professzor és tanársegédei, na meg titkárnője Gizike önfeledt szórakozást biztosítottak az Ifjúsági Házon kívül tomboló mínusz fokok ellenére. 

A koncert végén együtt várták a Mikulást, aki éppen az előadás végére érkezett meg teli puttonyával. 

 Szentes, 2001. 12. 10.

 

 

November 19.

ERZSÉBET-ek napja!

 

 

Az Erzsébeteket és Katalinokat köszöntötték a Tóth József Színházban az Erzsébet Napi Gálaműsoron. A gálán közreműködött a népszerű Dupla Kávé, és Aradszky László.

 

 

A nézőtéren uralkodó fagyos hangulatról a fűtés gondoskodott, amit a művészek próbáltak ellensúlyozni, de ennek ellenére senkiről nem került le a kabát. A fűtésrendszerben nincs műszaki hiba, csak a meleg!!!-víz hiányzik a csövekből. Szerdán és csütörtökön gyermekelőadások kerülnek megrendezésre, amire már most elkezdtek fűteni, hogy a nézőtéren legalább 16 fok legyen!

Szentes, 2001. 11. 20.

 

 

 

Sokan várták, hogy legújabb lemezét bemutassa Bródy János, de sajnos a koncert érdeklődés hiányában elmarad. Az előre megváltott  jegyeket december 4-től a Színház pénztárában visszaválthatók. 

 Szentes, 2001. 12. 04.

 

 

Bogányi Gergely zongoraestje

 

 

A Lajtha László Zeneiskolában Chopin összes zongoraműve hangzott el Bogányi Gergely előadásában a Komolyzenei hangverseny bérlet keretében. Fiatal előadóművészünk számtalan európai és tengerentúli ország koncertpódiumán bizonyított már. Az elmúlt évben vehette át a Liszt-díjat , ebben az évben pedig arra vállalkozott, hogy kedvenc zeneszerzőjének Chopinnak elzongorázza valamennyi zongoradarabját.

A bérletes előadásokon világjáró művészek lépnek fel, tehát érdemes ellátogatni a bérletes előadásokra, mert hatalmas kulturális élményben részesülhetünk.

 Szentes, 2001. 11. 27.

 

 

Komolyzenei hangverseny

 

 

November 20-án, a szegedi Filharmónia KHT. hangversenysorozatában adott koncertet a Weiner kamarazenekar a Lajtha László Zeneiskola hangversenytermében.

A koncert címe: "A klasszikus zene óriásai!", melyben elhangzott

Mozart: Kis éji zene és Haydn: Gyermekszinfónia

Szentes, 2001. 11. 21.

 

 

M.É.Z. együttes koncertezett

 

 

A közismert MÉZ együttes adott nagysikerű koncertet az Ifjúsági Ház pódiumtermében.

A liverpoli kikötők hangulatát idéző dallok balladák hangzottak el. A tradícionális ír és skót zenét játszó zenekar tagjai a kelta zenét jól keverik a kelet-európai ízekkel, az erdélyi, cigány, bolgár és örmény népzenével.

Sokakban felmerül, hogy a MÉZ mely szavak MOZAIK szava.

Néhány ötlet, melyeket az együttes tagjaitól kaptunk: 

Meg nem Értett Zenekar

Még Érték a Zene

Mikor Érünk Zalaegerszegre

 

Nemcsak a zenei stílusokat keverik, hanem változatos, kissé angolos humor is jellemzi az előadott műveket. Pl. Zugpálinkafőzők balladája, mely a fináncokkal való találkozásukról szól

Szentes, 2001. 11. 13.