2001. november 22.

 

Jótékonysági Gálaműsor a

szentesi szegény gyermekekért

 

 

A Szegény Gyermekekért rendezett gálaműsorról összefoglalót ITT olvashatnak!

Szentes, 2001. 11. 10.

 

 

Diabétesz Világnap

 

 

A cukorbetegek világnapja november 14-e. Ezen a napon született 1921-ben az INZULIN feltalálója Frederich Banting. A Szentesi Cukorbetegek Egyesülete ünnepségen emlékezett meg erről a napról a Pankota ebédlőjében. 

Szentes, 2001. 11. 10.

 

 

Szociális Munka Napja

 

 

1999-ben az Országgyűlés elfogadta, hogy november 12-e a Szociális Munka Napja. Három éve ünnepeljük meg ezt a napot, de Szentesen most először került megemlékezés a szociális munkában dolgozók munkájáról. A középiskolai kollégium ebédlője adott helyt annak az ünnepi ebédnek, ahol vendégül látták a közel száz szociális munkást.

Szentes, 2001. 11. 10.

 

 

Magyar Nőorvos Társaság Délmagyarországi Szekciójának Ülése

 

 

A megnyitó ünnepségen került sor a Semmelweis emlékérem és a Szontágh emléklap átadására, amelyet Dr. Veszelovszky Iván címzetes egyetemi docens, osztályvezető főorvos kapott.

 

 

Modern XXI. századi vizsgálószékeket mutattak be a kiállítók.

Szentes, 2001. 11. 10.

 

 

Hipp, hopp jön Vuk!

 

 

A Sportcsarnokban programokban gazdag lesz ez a hétvége, mert november 9-én ünneplik meg az ötödik születésnapot. A képen látható kisiskolások együtt énekeltek az előadókkal a Sportcsarnokban, akik rajzfilm slágerekből adtak koncertet. A kötetlen szórakozást nyújtó előadás nagy siker volt, mert a koncert alatt az egész küzdőtéren táncolhattak, futhattak, játszhattak a gyerekek.

 Szentes, 2001. 11. 08.

 

 

Parasztlakodalmas mulatság

 

 

Nagy izgalom kísérte azt a kijelentést, hogy: akarod-e Ferenc Margitot hites feleségül!???

Amikor elhangzott az igen, jöttek a gratulációk és a csókok. Nem volt nehéz az imitált esküvőn a csók, mert a fiatal pár már öt esztendeje gyakorolja. 

 

 

A fiatal pár az Alföld Néptáncegyüttes két táncosa, Sajó Margit és és Bereczki Ferenc esküdött örök hűséget egymásnak Szentes főterén. Hamarosan (ígéretük szerint) hivatalosan is az anyakönyvvezető előtt mondják ki egymásnak a boldogító IGEN-t!

 

Szentes, 2001. 10. 21.

 

 

Kalap kaland

 

 

A Tóth József Színházban megkezdődött a gyermekek színházi évadja. Az első előadáson a Budai Bábszínház színészei adták elő a Kalap kaland című bábjátékot. A művészek két napon keresztül szórakoztatták a fiatalságot. Kovács Klára és Cs. Szabó István színészek nagyon jól éreztek magukat ezen a két napon, de látva a Petőfi Szálloda épületét (ahol a Tóth József Színház is található) kéréssel fordulnak a lakossághoz:

"Mentsék meg ezt a színházat, mert ez a magyar kultúra egyik gyöngyszeme lehet ha felújítják. A szállodából leballagtam a 60-as években és kellemes környezetben játszottam a kultúrát igénylő közönségnek. Kérem MENTSÉK MEG!

 Felajánljuk, hogy ha elkezdődik a felújítás, akkor eljövünk és jótékony előadást tartunk, ezzel is segítünk a magunk módján!"

 

A Petőfi Szálloda napjainkban!

 

Szentes, 2001. 10. 11.

 

 

Megbolondult a számítógépem!

 

 

A Tóth József Színházban mutatta be vadonatúj műsorát a POM-POM együttes. A teremben közel 500 gyermek szórakozott a műsoron. Az előadásban a számítástechnikát népszerűsítették és az Internetet.

A gyerekek jót mosolyogtak az egéren, mert egy hatalmas szürke plüss egeret cibáltak az előadók, ami a képen a háttérben látszik.

Szentes, 2001. 10. 06.

 

 

VI. Karate Magyar Bajnokság

 

 

Debrecenben került megrendezésre a Kyokushin Karate VI. nyílt súlycsoport nélküli férfi - női Magyar Bajnokságára. A mérkőzések védőfelszerelés nélkül, kiütésig zajlottak. Ezen a sportrendezvényen Szentes is képviseltette magát. Ami az eredményeket illeti, férfi B kategóriában 8. helyezést harcolta ki magának egy ifjú titán.

 

A rendezvényről képeket ITT tekinthetünk meg.

 

Szentes, 2001. 11. 05.

 

 

Nyert a BVSC!

 

 

A lányok újra játszhatták a BVSC csapata elleni mérkőzést, mert egy bírói tévedés miatt a csapat játékos-edzője nem tudta irányítani a gárdát. Az óvásnak helyt adtak. Sajnos a lányok nem merítettek a hazai pálya előnyéből és így 10-5 arányban alulmaradtak a fővárosiakkal szemben.

Szentes, 2001. 11. 02.

 

 

A Bolero TE Országos Pontszerző Táncversenyt rendezett Gyerek II, és Junior I. korcsoportban

a Klauzál Gábor Általános Iskola tornateremében október 28-án. Az ország mind a négy szegletéből érkeztek városunkba táncospárok.

 

 

A rendező BOLERO TE legeredményesebb párosa: Szabados Péter - Barna Lilla

 

A szentesi Szilver Táncklub versenyzői 2 arany, 2 ezüst, 4 bronz éremmel vívták ki maguknak a legeredményesebb táncklubja címet ezen a versenyen.

 

Az eredményhirdetésről készült felvételeket és a végeredményt

ITT olvashatják!

Szentes, 2001. 10. 29.