2001. november 15.

 

Holokauszt, ahogy a mai diákok látják 

 

 

A Városi Könyvtárban került kiállításra az országos gyermekrajz plakát verseny legkiemelkedőbb alkotásai. A megnyitó ünnepségen Vass Sándor táncművész és a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közös hangulatteremtő táncbemutatót tartottak. A kiállítást Bíró Jenő szentesi festőművész nyitotta meg. Elmondása szerint fantasztikus a gyermekek átérzése a Holokauszt borzalmaival szemben.

Szentes, 2001. 11. 06.

 

 

Idegenforgalom és turizmus!

 

 

Idegenforgalmi és turisztikai szakmai tanácskozás volt a Városi Könyvtárban november 8-án. A helyi szállodatulajdonosok, vendéglátósok, műsorszervezők és idegenforgalmi szakemberek tanácskoztak, hogy mi módon lehet a holtszezont utó- ill. előszezonná varázsolni. Mindenestre egyetértettek abban, hogy közös összefogásra van szükség, hogy az idelátogatókat programokkal teli, pihentető szórakozást nyújtó és kellemes környezetben tudják vendégül látni a helyi vállalkozók.

 Szentes, 2001. 11. 08.

 

 

40 éves a Deák Ferenc Általános Iskola!

 

 

Éppen negyven évvel ezelőtt adták át a Deák Ferenc utcai általános iskolát. 2001. november 7-én ünnepelte a negyvenedik születésnapját az iskola. 

 

Az ünnepségen megismerhettük a Deák suli életét, a hagyományok tiszteletét és a kötődést, amit a Deákosok körében tapasztalható. Az egykori tanárok, diákok ezen a napon hazalátogattak hőn szeretett iskolájukba, ezzel emelték az ünnepség fényét.

 

 

40 szál gyertya gyúlt az évforduló alkalmából, amit két elsős fújt el. A nyolcadikosok jelvényt adtak át az elsősöknek, hogy szeressék, tiszteljék iskolájukat és emlékezzenek erre a jeles évfordulóra.

 Szentes, 2001. 11. 08.

 

 

Citerás találkozó

 

 

A Pengető Citerazenekar szervezésében citerás találkozó volt a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, ahol a Földeáki Citerazenekar és Népdalkör, a Hódmezővásárhelyi Hajnalcsillag Citerazenekar, a Baksi Citerazenekar és Népdalkör, a Nagymágocsi Citerazenekar, a Nagymágocsi Népdalkör, a Dorozsmai Székivirág Népdalkör és Citerazenekar, a Susáni Népdalkör, a Kisteleki Citerazenekar és Népdalkör, az Inárcsi Férfi Népdalkör és Citerazenekar és a ....

 

 

.... Szentesi Pengető Citerazenekar

előadását élvezhették.

A több száz vendég megtöltötte a Művelődési Házat, és a záró nótát együtt énekelve

búcsúztak el egymástól.

 

 

A citerás találkozó ideje alatt az előcsarnokban megtekinthettük Pokomándy Zsuzsa üvegfestő kiállítását, ahol képek, tükrök, poharak és üvegek míves festészetében gyönyörködhettünk.

Szentes, 2001. 10. 14.

 

 

ZENE világnapja

 

A Szentesi Lajtha László Zeneiskola október 1-én hangversenyt rendezett a Zenei Világnap alkalmából. A hangversenyterem az érdeklődőkkel és tanulókkal teljesen megtelt a szervezők örömére és a zene tiszteletére.

A hangverseny közreműködői:

 

Pintér Borbála (fagott) és Lakatos Béla (zongora)

 

A műsoron Bach, Beethoven, Mozart, Ravel, Ridout és Liszt darabok voltak hallhatók.

 

Szentes, 2001. 10. 01.

 

 

Zenés szerda esték

 

 

Az Ifjúsági házban szept. 26-án este a Zenés Szerda Esték  keretében lépett fel a Pub Fiction együttes. Üdítő-, és romantikus hangulat uralkodott a családias koncerten.

Szentes, 2001. 09. 27.

 

 

Menetzene

 

 

A szentesi és vásárhelyi fúvósok a Díszkúttól a Színházig vonultak a szemerkélő esőben, ahol megtartották a VIII. Fúvószenekari Találkozót.

 

Szentes, 2001. 09. 16.

 

 

Elmaradt!

 

 

A Díszkútnál adott volna koncertet a Siklósi fúvószenekar, de nemcsak a rossz idő hanem a koncert lemondása is meghiúsította a koncertet. A vasárnap megrendezendő menetzenén és az utána következő koncerten sem fognak közreműködni a Siklósiak. A vásárhelyi és szentesi fúvósok nagyon készülnek a közös fellépésre. Rossz idő esetén a Tóth József Színházban kerül megrendezésre a fúvós találkozó. 

Szentes, 2001. 09. 15.