2001. október 08.

  

Megkerültek a csellengők!

 

 

A képen látható két ifjú hölgy úgy gondolta, hogy a családjuktól megszabadulva elindulnak a nagyvilágba szerencsét próbálni. Két napon keresztül a környék rendőrei őket keresték.

A barátságuk a tanulás rovására ment, így a szülők a két lányt eltiltották egymástól. A helyzet megoldása kép kitalálták, hogy egy búcsúlevélben elköszönnek szüleiktől és együtt elszöknek. Mivel az anyagiak az utazgatásuk mértékét befolyásolta, így a környékben maradtak. Miután elfogyott a pénzük úgy találták jobbnak, hogy visszatérnek mindketten a családi fészkükbe. 

Szentes, 2001. 10. 04.

 

 

Közlekedjünk

 

 

Közlekedési fórumot szerveztek az Ifjúsági és Művelődési házban szerdán 15.00 órakor.

Érdekes kérdések hangzottak el a kivilágítatlan "fantom" biciklisekről, majd az előadóktól megtudhattuk, hogy a Rendőrség akciót kíván indítani a kerékpárok kivilágításának fontosságáról. Előkerült az örök téma, az Attila út, a Hungerit és a körforgalmak.

A lakosság képviselői olyan esetekre és helyekre hívta fel figyelmét az előadóknak, hogy több oldalt írtak tele jegyzettel.  

Szentes, 2001. 10. 04.

 

 

Ond vezér tér

 

 

Az Árpádkori lovas íjásznak állított emlékoszlop a Klauzál utcai rendelő melletti kis téren lett felállítva így is tiszteletet adva az ősöknek. Kezdeményezték, hogy ennek a térnek legyen a neve Ond vezér tér.

Szentes, 2001. 09. 26.

 

 

FAIR PLAY napja!

 

Szeptember 30. azért különleges az egész világon, mert ez a nap a FAIR PLAY napja. Ezen a napon világszerte Fair Play napi futball mérkőzések zajlanak a FIFA szervezésében. A Fair Play-ről soha nem szabad elfeledkeznünk, mert ez az ami hozzásegíti a futballt ahhoz, hogy a világ legnépszerűbb játéka legyen. A világ játékosai, edzői, játékvezetői és szurkolói ma különösen vallják, hogy a legjobb játék az, amit tisztán a Fair Play szellemében játszanak.

 

Ebben a szellemben tartották meg Szentesen a következő mérkőzéseket.

 

Szentesi Kinizsi - Földeák

2 : 1

 

MÉH Szentesi TE - JAMINA Békéscsaba

4 : 1

Szentes, 2001. 09. 30.

 

NAP

 

 

A NAP egyesület szervezésében került megrendezésre a Diák Csapat Bajnokság a Sportpályán. A váltófutástól a távolugrásig minden sportágban összemérték tudásukat Szentes általános iskoláinak tanulói. 

Szentes, 2001. 09. 27.

 

 

X. KONTAVILL KUPA

Nemzetközi vízilabdatorna

 

 

A kupa végeredményét itt olvashatják!

Szentes, 2001. 09. 23.