2001. szeptember 29.

  

Pályát kezdő fiatal pedagógusok

 

 

Már-már hagyomány, hogy a pályakezdő fiatal pedagógusokat köszöntik a Városházán.

Ebben az évben egy Szentest bemutató kötetet kaptak ajándékba, ezzel is megköszönve, hogy városunk gyermekeit oktatják, tanítják és nevelik.

Az első hetek tapasztalatairól is beszámoltak, amiben megemlítették, hogy a főiskolai évek után elég nehéz szembenézni azzal, hogy nem az IDEÁLIS tanulók járnak az iskolába, mint ahogy az eddigi tanulmányaikban szerepelt.

 A pályakezdők.

Köztársaság úti óvoda: Jánosi Andrea

Deák Ferenc Általános Iskola: Baranyi Szilvia, Labádi Krisztina, Lakatos Rita,

Sarusi Kis Ágnes és Szegi Katalin

Klauzál Gábor Általános Iskola: Pataki Erika és Vadon Mónika

Koszta József Általános Iskola: Egedi Krisztina, Györffy Márta, Hankó Judit és Tarr Piroska.

Petőfi Sándor Általános Iskola: Szilágyi Szilvia.

Horváth Mihály Gimnázium: Doma Andrea, Mihály Mária és Nagy Katalin

Boros Sámuel Közgazdasági és Humán Szakközépiskola: Borsi Kornélia és Mihály István

Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola: Berényi Katalin és Idovika Bettina.

Szentes, 2001. 09. 20.

 

25 év a kisiparban

 

 

A Kisiparosok szentesi szervezetében küldöttgyűlést tartottak. A hivatalos program után átadták azokat a gyűrűket, amit 25 év szorgos munka gyümölcseként és elismeréseként megilleti az Iparosokat.

 

A díjazottak voltak: 

Bimbó László

Földvári Nagy Sándor

Mészáros László

Vass István

Szentes, 2001. 09. 22.

 

 

Folytatódik a felújítás

 

 

A Városháza felújítása során elkezdődött a nem látványos szakasz, mivel a belsőudvar homlokzat és az esőcsatorna rekonstrukcióját végzik.

Szentes, 2001. 09. 20.

 

III. Szentesi autó-kiállítás

 

 

A Nagybani piac területén rendezték meg az autó-kiállítást és vásárt, melyen megrendezésre került a Veterán motorok találkozója. Az események összefoglalóját ITT olvashatják.

Szentes, 2001. 09. 15.

 

Összefoglaló

 

 

Bontják, mert életveszélyes!

 

 

A kép láttán sokan kérdezhetik, hogy vajon hol készülhetett a kép? A Széchenyi Ligeti Strandfürdő nyári öltözőjét láthatjuk a képen. Szeptember 22. 15.30-kor lesz a strandbúcsúztató az öltöző előtt, mert az elnyert fejlesztési pályázat munkálatai elkezdődnek. 

Szentes, 2001. 09. 21.

 

 

Elkezdődött a bontás!

 

 

Egy rövid búcsúztató beszéd után Szirbik Imre polgármester úr az első téglákat kimozdította a nyári öltöző épületéből, hogy a kezdetét vegye az elnyert pályázati összegből való strandfelújítás első fázisa.

Ez az öltöző a tiszai strandról került be a városi strandra ideglegesen 70 évvel ezelőtt. Két évvel ezelőtt a tetőszerkezet beszakadt, mert a mellette álló cseresznyefa termését a tetőről le akarták szedni, de az beszakadt.

 

 

Az öltöző falára ki lett téve az átalakítás terve, amit az ünnepi bontásra meghívott vendégek megtekintettek.

A képen: Dobossy Lajos az 50-es, 60-as évek szentesi pólós arany-csapatának oszlopos tagja veszi szemügyre a tervrajzot.

Szentes, 2001. 09. 23.

 

 

Megkezdődött a zeneiskola!

 

 

Megtartották a tanévnyitót a Lajtha László zeneiskolában.

A nyári szünet után meglendül Szentes kulturális élete, mert az álladó zeneiskola koncertek mellett a Tóth József Színházban is megkezdődik a 2001-2001-es évad.

Szentes, 2001. 09. 02.

 

 

Ír zenei est

 

 

A estet a Blues Bell együttes koncertje nyitotta meg, melyet követett a Fianna. Az ír zenét játszó magyar együttes 5 éve zenél ezen a néven, azonban főként külföldön ismert a nevük. Magyarországon 1 éve koncerteznek intenzíven. Játszottak az Ír-Kelta Fesztiválon, Angliában, Dániában, Spanyolországban és most itt Szentesen.

 

 

Az est utolsó harmadában lépett színpadra Ronan Morgan és tánccsoportja, akik megmutatták, hogy milyen is élőben a tradicionális ír stepp tánc.

Szentes, 2001. 08. 10.

 

 

Pánsíp a javából

 

 

Szabó István pánsípművész hangversenye volt július 8-án este 8 órakor. Az Evangélikus templom megtelt teljesen, ami azt illeti, hogy még a csilláron is ültek. Nemcsak szép, de sikeres koncert volt, amin részt vettek a városunkba látogató fotósok, akik a Tiszaparti Fotóhét Nyári Fotóművészti Egyetemére érkezetek. 

 

 

Nem csak utaztak, hanem fújtak is!

Hírül adtuk, hogy a Városi Fúvós Együttes elutazott Lengyelországba egy versenyre, ahol megfújták az első díjat. Na nem indokolatlanul hozták el, hanem kiérdemelt győzelemmel hódították el a versenytársak elől.

 

 

Elutaztak Lengyelországba a Városi Fúvósok!

A Nagy Ferenc utcai koncertet a napokban megismétlik fúvósaink, de nem kishazánk területén, hanem Lengyelországban, ahol versenyen szerepelnek. Szurkoljunk és egy nagy kalappal kívánjuk nekik.

 

 

Zene ünnepe a szabadtéren

 

 

Szentesen a Városi Sportcsarnok szervezésében immár második alkalommal került sor június 23-án olyan szabadtéri, ingyenes koncertre, ahol a környék tehetséges, fiatal zenészeinek egy csoportja fog mutatkozott be. A fellépők ezúttal a kortárs zenei törekvéseket a jazz zenével ötvöző Plasma Press együttes, a népzenék sajátságos ütköztetésével kísérletező Naplegenda Társulás és a Weöres Sándor, Dsida Jenő, Oscar Wilde és mások verseit megzenésítő ExTrió nevű formáció.

 

 

KÖLTÉSZET ÉS ZENE

A Horváth Mihály Gimnázium diákjai és a Bárdos Lajos Vegyeskar közremûködésével szerzett felejthetetlen délutánt a megjelenteknek ezen az esõs délután (jún. 14.). Nemcsak kint lett nedves a szeme az embernek, hanem az elõadás sokakban felejthetetlen érzéseket hozott felszínre. 

 

 

 

MOJZER ANTAL FAGOTTMÛVÉSZ ESTJE

 

Érdekes és nívós koncerten szórakozhatott mindenki, aki szereti a komolyabb zenét. Mojzer Antal neve garancia volt a kiváló elõadáshoz. Különleges párosítást is hallhattunk az este folyamán, amikor zongora és fagott szólalt meg együtt.

 

 

 

 

Fúvósok

 

 

 Kis városunkban megjelent egy termetes busz, mely vendégművészeket hozott. A csongrádi fúvószenekar meghívására hazánkba látogatott a Dürrbachtaler fúvószenekar Würzburgból. A csongrádi házigazdák lehetőséget biztosítottak a vendégeik számára, hogy a környező településeken fellépjenek. A Japánt megjárt zenekar egy fergeteges koncertet adott a Zeneiskolában. Sajnos a reklám megmutatta nagy erejét, mert kevesen tudtak e remek koncertről és a látogatottság is ezt tükrözte. Aki nem volt ott az bizony szívből sajnálhatja, mert felejthetetlen volt.