2001. szeptember 15.

  

Holland vendégek

 

 

Holland újságírókból álló küldöttség látogatott el városunkba, hogy a dél-alföldön szerzett idegenforgalmi lehetőségekről beszámoljanak olvasóiknak. Gazdag és változatos program lett összeállítva a számukra, hogy minél felejthetetlenebbé tegyük látogatásukat. Az első programban Kenuztak a Kurca városi szakaszán. Ez a program kellő izgalmat és hangulatot szerzett vendégeinknek. A kenuból kiszállva sétakocsikázásra indultak a városba.   

 

 

Megtekintették Szentes nevezetességeit, a fontosabb épületeket. Nem kis meglepetést szereztek a lakosoknak, mert sokan irigykedve fordultak utánuk, mert kellemes szórakozást nyújthat egy idegenvezetéssel egybekötött fogathajtás.

 

 

Az Európában egyedülálló Shinto kaput is megtekintették a vendégek. Elismeréssel voltak a város felé, hogy ilyen kuriózumnak adtak helyt nemzeti sportvárosunkban.   

 

 

A látogatás végén egy uzsonna várta őket a Páterházban, amit polgármester úr is megtisztelt. A elkészült cikkek különböző stílusú újságoknak készülnek, mert figyelték a sportot, turisztikai látványosságot, gasztronómiai szempontokat, gazdasági és politikai viszonyokat.

Szentes, 2001. 09. 08.

 

 

Hipp-Hopp

  

 

A Horváth Mihály Gimnázium folyosóján gyakoroltak a fiatalok, amit a kép is bizonyítja. Nem a kép van fejjel lefelé, hanem tényleg a fejükön forogtak. Az a tánc az úgynevezett break. A tört mozdulatok sora egy kis akrobatikával keverve. Többen figyelték a srácokat, és egy-egy nehéz mozdulatnál közösen szurkoltak, hogy sikerüljön a nehéz figura.  

Szentes, 2001. 09. 10.

  

 

Szülői

  

 

A Gimnázium előtt elhaladva figyelmes lettem, hogy rengeteg szülő igyekszik az iskolába. Utánuk mentem és megtudtam, hogy mi is a gyülekező oka. Az elsősök (kilencedikesek) szüleit hívták közös szülői értekezletre, hogy tájékoztatást kapjanak az oktatásról és az egész évi munkáról. 

Szentes, 2001. 09. 10.

 

 

Sajtótájékoztató

 

 

A Liget étteremben került sor a szeptember 14-15-ei Európa Nap első sajtótájékoztatójára. Nyerges Gusztáv tájékoztatta a környező települések és az országos médiák képviselőit a tervezett programokról, és felhívta a figyelmet egy-egy kiemelkedő rendezvényre. Ilyen a 14-én tartandó Lakossági Fórum (11 óra),  a Nők érvényesülése az EU-ban (15 óra) és a kulturális programok.

Lesznek sportversenyek, kiállítások, EU-s tanterem-avatás és koncert.

 

Összefoglaló a programról!

 

Szentes, 2001. 09. 06.

 

 

Készülődnek az EU napra!

 

 

A tánccsoportok próbáltak a színpadon!

 

 

Tűzoltók segítségével teszik ki a reklám-transzparenseket a város forgalmas pontjaira.

Szentes, 2001. 09. 11.