2001. szeptember 10.

  

Díszmadár kiállítás

 

 

Megnyilt a Móricz Zsigmond Műv. Házban a Díszmadár, Dísznövény és Kézimunka kiállítás. Egész hétvégén (szept. 7-8-9) várják az érdeklődőket.

Szentes, 2001. 09. 08.

 

 

Könyvbemutató

 

 

Bemutatták a Labádi Lajos szerkesztésében most megjelent "Tanulmányok Szentes város történetéből" című kötetet. A mű lehetőséget ad a tanároknak arra, hogy a  világ- és magyar történelem összefüggéseit a város történetével összekapcsolva ismertethessék meg a gyermekekkel, ezáltal is elősegítve az egészséges lokálpatriotizmus kialakulását.

 

Szentes, 2001. 08. 30.

 

 

Bádog

 

 

A jó időt kihasználva a városban több helyen javítgatják a tetőszerkezeteket, hogy az őszi esőt kiállják. Így a Szent Anna templom palatetőjét kibontva javítják az esőcsatornát, és a bádogozást.

Szentes, 2001. 09. 05.

 

 

 

Sikeres volt az akció!!!

 

 

A Mozaik által meghirdetett akció által összegyűjtött ajándékot aug. 29-én délelőtt 11 órakor kapták meg a gyermekek a szentesi Kórház gyermekosztályán. A kórház igazgatónője, és az osztályvezető főorvosasszony elismerőleg szólt az akcióról. A képen Dr. Kovács Ágnes igazgatónő, Szirbik Imre polgármester és ifj. Vidovics Ferenc láthatóak az átadási ünnepségen.

 

 

A kis betegek gyorsan megtalálták a figyelmük lekötésére szolgáló játékokat.

 

Az akció támogatói:

100 forintos bolt, Betafix Hangstúdió, Búzás Ádám, Flamingó ajándék üzlet, Forgó László, Füsti M. Lajos, Gáspár András, György Gábor Multivideó, Iroda Profil BT., Kasik Lajos, Kertész Péter Spectrum, László Erika, Molnár Zsuzsanna, Polgármesteri Hivatal, Secolor Papírbolt, Soós Zoltán, Start Papírbolt, Szabó Ferenc, Tamáskovitsné Gila Éva, Vidovics Ferenc, Vida Krisztián, Garai Sz. Imre, Tímár Ferenc

Szentes, 2001. 08. 29.

 

 

 

Stég

 

 

Szeptember 7-én holland vendégek látogatnak városunkba, hogy a dél-alföldi régióról készülő beszámolójukhoz anyagot és élményeket gyűjtsenek. Programjukban megtalálható sétakocsikázás a városban, Szentes nevezetességeinek megtekintése és kenuzás a Kurcán.  

Szentes, 2001. 09. 07.

 

0:0

 

 

A MÉH Szenesi TE otthonában fogadta az Örkény csapatát, akik kitartó védekezéssel nem engedték kibontakozni a szentesi gárdát. Ugyan a mérkőzésen esett gól, csak a bírói sípszó mentette meg ellenfelet a vereségtől. 

Szentes, 2001. 08. 27.

 

 

Kispályás labdarúgótorna végeredménye

 

 

2001. aug. 18-án a Szentes Művelődési Központ a Millenniumi Ünnepségek egyik programjaként meghívásos, nemzetközi kispályás labdarúgótornát rendezett a Szentesi Sportközpont füves pályáin kialakított kispályákon. A tornára 12 csapat nevezett, voltak Aradról, Kecskemétről, Nagyszénásról, Csongrádról és természetesen Szentesről. A tornát ifj.Hegedűs István szervezte, aki 9-16 óra között színvonalas programot állított össze. A rekkenő 35 C fok feletti hőmérsékleten, a döntőbe került játékosok erejük végső megfeszítésével játszottak, és közben inkább a strandra, és a hideg sörre gondoltak.

 

A torna végeredménye:

1. FNM - Szentes

2. Díszkert - Kecskemét

3-4. Takarékszövetkezet - Csongrád és a 37.sz. II. Rákóczi F. Műszaki dandár csapata Szentesről

 

A különdíjak: 

A legsportszerűbb csapat: Fanta, Szentes 

A torna legjobb, legtechnikásabb játékosa: Keresztes Béla, Aranykalász-Szentes

A torna gólkirálya 9 góllal: Szabó Árpád - FNM - Szentes

A torna legjobb kapusa: Jelen Károly - Díszkert - Kecskemét

Szentes, 2001. 08. 21.

 

 

Megemlékezés és Foci

 

 

A MÉH-Szentesi TE és Gyomaendrőd felnőtt csapatai NB III. mérkőzésen találkoztak Szentesen. A mérkőzés első percei megemlékezéssel kezdődött, mert a szentesi csapat edzője 6 évvel ezelőtt halt meg, így 1 perces néma csenddel adóztak Koncz István emlékének. A végeredmény a második félidőben dőlt el a Szentes javára, így a Kurca partiak 2-0-ra győztek a Gyomaiakkal szemben. 

Szentes, 2001. 08. 13.

 

 

Edző a csapat élén!

 

 

Kádár József vállalta el a szentesi felnőtt férfi vízilabda csapat edzői posztjára való felkérést. Figyelemmel fogjuk követni a csapat mérkőzéseit, és minden bajnoki meccsről tájékoztatjuk a Mozaik olvasóit. 

Szentes, 2001. 08. 09.

 

 

Szentes - Makó 2:2 (2:0)

 

 

Szentes otthonában fogadta a hagymatermelőket. Az első félidőben 2 góllal elhúzott a Szentes, de fordulás után az állás is megváltozott, így döntetlennel zárult a találkozó.

Szentes, 2001. 08. 05.