2001. szeptember 08.

  

Avatattak "UTTYEPÁR"!

 

 

Szöllősy Gézáról a Horváth Mihály Gimnázium egykori igazgatójáról nevezték el a három iskola közti teret, ahol a Randevú szoborkút található. Az avatóbeszéd után az avatás következett volna, de a természet hamarabb felavatta a táblát, mert egy enyhe fuvallat felhajtotta a leplet. Ezt a leplet kézjegyükkel látták el a Gimnázium egykori és jelenlegi igazgatói, mely leplet átadják a Koszta József Múzeumnak, hogy őrizzék meg az utókornak.  

Szentes, 2001. 08. 30.

 

 

Évnyitó

 

 

A Klauzál Gábor Általános Iskolában is megkezdődött a tanév.

 

Az oktatási, nevelési és közművelődési intézmények részére az évnyitón átadásra kerül a Labádi Lajos szerkesztésében most megjelent "Tanulmányok Szentes város történetéből" című kötet. A honismereti könyv egy-egy példányát megkapja minden történelem tanár, hogy a világ- és magyar történelem összefüggéseit a város történetével összekapcsolva ismertethesse meg a gyermekekkel, általa is elősegítve az egészséges lokálpatriotizmus kialakulását. A helytörténeti könyv bemutatója aug. 29-én 15.00 órakor lesz a Zsinagógában.

Szentes, 2001. 08. 29.

 

 

Diáktömeg

 

 

A Koszta József Ált. Iskolában 27-én 18 órakor volt a tanévnyitó ünnepség. A vidám arcok között volt egy pár megszeppent is, mert ők most voltak az iskolában először. A nyár végét nemcsak a fecskék jelzik, hanem az iskola kezdete is, aminek a szülők örülnek, de a diákok szomorkodnak. 

Szentes, 2001. 08. 28.

 

 

Ettől lesz nehéz az iskolatáska!

 

 

Sokan felháborodtak, amikor meghallották, hogy a könyvekért mennyit kell fizetni. A legolcsóbb könyvcsomagot a másodikosok vehetik át, ami 2639 Ft-ba kerül, a legdrágábbat az idegen nyelvet tanuló osztályok, ahol hetedikben 10783 Ft-ot fizethetnek. Hát igen a tudást meg kell fizetni. Ebből az összegből már le van vonva az állami támogatás értéke, ami 1792 Ft volt. Átlagban 7000 Ft-ba kerülnek a tankönyvek, ami nehezen gazdálkodható ki a három gyermekes családban.

Szentes, 2001. 08. 28.

 

 

Ezt megbüntették!

 

 

Rongálással kapcsolatban már írtunk cikket, amiben megkértük a kedves lakosságot, hogy megáljt parancsoljanak a kezüknek. Ugyan azt nem kértük, hogy a lábnak is, de azt hittük, hogy ez egyértelmű.

A Kossuth utcai telefon elosztószekrényt büntették meg rendesen.

Van egy ötletünk: minden ilyen szekrénykét ki kellene önteni betonnal, és ha valaki lábsérüléssel jelentkezik a Kórházban, akkor felmerülhet a kérdés ugyan, hogy szerezte a sérülését?

Ez a megoldás kicsit morbid, de ha belegondolunk, hogy egy egész utca nem tud telefonálni és segítséget kérni egy "ERŐS" ember miatt, akkor mindenki erre a véleményre jut. A telefon társaságnak is sokba kerül a helyreállítás és az biztos, hogy ennek a javítási árának is mi isszuk meg a levét.   

Szentes, 2001. 08. 27.

 

 

 

Veszélyhelyzetek!

 

 

Nem látszik az elsőbbségadás kötelező tábla!

 

 

Itt sem tökéletes!

 

 

És itt sem!

 

Már foglalkoztunk korábban egy olyan belesettel, amikor az elsőbbségadás kötelező táblát nem lehetett látni 100%-osan és ezért megnőtt a balesetveszély. A lakosság felhívta figyelmemet, hogy nemcsak egy ilyen kereszteződés van Szentesen. A fényképek jól bizonyítják, hogy egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek lennének ezek a balesetek. Kíváncsian várjuk az illetékesek intézkedéseit ebben az ügyben, de a kereszteződéseket ezek ellenére nagyobb figyelemmel közelítsük meg, mert nem árt az óvatosság és ne megszokásból közlekedjünk. 

Szentes, 2001. 09. 04.

 

 

Ezt is megbüntették 2!

 

 

A szombat esti szórakozást leginkább a közterületen található értékekben vehetjük észre, mert nemcsak a telefonelosztó szekrényeket teszik tönkre, hanem a telefonfülkék és kirakatok sínylik meg a jó hangulatot.

Szentes, 2001. 09. 02.

 

 

Főpróba!!!

 

 

A képen látható tűzoltóautó mentésre és oltásra is alkalmas, mert egy vízágyúval és egy 4 személy befogadására alkalmas kosárral rendelkezik.

Szeptember 7-én lesz előreláthatólag felvonva Szentes lobogója a felújított kupola zászlótartójára. A művelet előkészítése volt szombaton és a főpróba, mert a 40 m-es magasság elérése nem kis bravúr. A másik képen az onnan való kilátást vehetjük szemügyre.

Szentes, 2001. 09. 02.

 

 

Csak az állványt bontják

 

 

Elkészültek  díszbádogosok a Városháza tornyának a felújításával, és az állványzat bontása van hátra. Nem veszélytelen a művelet, mert 30 m magasságban szisztematikusan kell elvégezni a szétszerelést. A város lobogója szeptember 7-én lesz felhúzva, de augusztus 31-én tartanak egy főpróbát.

Szentes, 2001. 08. 31.