2001. szeptember 03.

  

Fáklyás lovagi-torna

 

 

A középiskolai kollégium udvarán mutatták be tudásukat a Turul bajvívók a Gólyáknak, akik már elfoglalták a kollégiumot a szerdai iskolakezdésre. Az éj leple alatt jól fogadták a fiatalok a bemutatót, mert a fáklya fényénél is a céltábla közepébe lőttek az íjászok. A nagyszerű teljesítményt tapssal köszönték meg.

Szentes, 2001. 08. 28.

 

 

Vadásznap 2001

 

 

Részletes beszámoló

 

 

Nem kotta

 

 

A képen nem hangjegyek ülnek a vonalakon, hanem a fecskék készülődnek a nagy útra. A meteorológusok akármit mondhatnak itt az ősz hamarosan.

Szentes, 2001. 08. 27.

 

 

Villámok sújtottak

 

 

A csütörtök reggel elég rosszul kezdődött a nap városban, mert reggel 7 óra körül érkezett déli irányból az a vihar, ami pillanatok alatt 20 mm esőt produkált. Nem a vízzel volt baj, hanem az őt kísérő villámlással. A városközpontot célozta meg a haladási irányával. Egy-egy villámcsapás olyan energiát hordoz, hogy városunkat 1 évig kiszolgálná egy villám, csak ennyi energiát tárolni lehetetlen.

Az elmúlt héten adtuk tudtára országnak világnak, hogy a központi rendőrlámpa sárgán villog. Hát most már azt sem teszi, mert a belsejét elintézte a kékes nyíl az égből. A Rádió Szentes adásvezérlő számítógépe is megpukkant. Az éjszakai adás átmenetileg szünetel. Így járt a központban található Internet elosztó rendszer is. A városban elég sok riasztó berendezés is megsérült, mert ezekbe a rendszerekbe a telefonvonal be van kötve, amit villámvédelemmel nem láttak el. A képen egy alaplap látható amelyet meglátogatott egy villámocska.

Érdemes megfogadni a következő tanácsokat:

1. használjunk szünetmentes tápegységet

2. villámlás ideje alatt mindig áramtalanítsuk a rendszert

3. telefon vonal, műhold antenna és egyéb ellenőrizhetetlen hálózatot szüntessünk meg a háztartásban, ha villámlik

Szentes, 2001. 08. 24.

 

 

Víz, víz, víz!

 

 

A képeken a Szentesen található szökőkutak, és ivókutak láthatók. A első a Kossuth téren található, ami meg fog újulni a Kossuth tér rendezési tervének köszönhetően. A második a központban található díszkút, amit az elmúlt évben adtak át. A harmadik képen látható  mostanság épült a vasútállomással szemben, ami régen is szökőkút volt. Sajnos a tervezők nem fordítottak energiát arra, hogy ne egy giccs legyen az egész kút. Ha csak egy normális szórófejet tettek volna rá, már jobb lett volna. A negyedik képen látható kút a városban található legromantikusabb szoborkút. A neve is sejteti: Randevú kút. Őt a Szőlősi Géza téren találhatjuk. 

Szentes, 2001. 08. 23.

 

 

Szent Erzsébet Katolikus Ált. Iskola

 

 

A Szent Erzsébet Katolikus Iskola homlokzata is megérett a felújításra. A munkálatok már a végükhöz közelednek, hogy a tanulók egy kívülről megújult szép iskolában kezdjék meg a 2001-2002-es tanévet.

Szentes, 2001. 08. 21.

 

 

Címer

 

 

A Kossuth térről látható a Polgármesteri Hivatal homlokzatán Szentes címere. Ez a címer is fel lett újítva és szinte új szépségében tündöklik felettünk.

A kép elkészítése a címerről a helyszínen kb. 25 m magasságban történt.

Köszönet a munkásoknak és az állványoknak érte.  

Szentes, 2001. 08. 19.

 

 

Részletes beszámoló!!!