2001. augusztus 23.

  

Készül az újkenyér

 

 

A szentesi kenyérgyárban készülnek az újkenyér ünnepére, augusztus 20-ára. Szomszédos városunkban nagyszabású rendezvényen ünneplik meg ezt a neves eseményt, ami egyben a  bor ünnepe is Csongrádon. Bortermelők és pékek mutatják be portékáikat a pavilonokban. Szentesen három napon keresztül ünneplik az új kenyeret, amit 20-án este Szentes város polgármestere, Szirbik Imre szeg meg.

Szentes, 2001. 08. 13.

  

 

Csonka torony!

  

 

A Polgármesteri Hivatal tornyának a zászlótartóját is elérte a felújítás, de a mesterek nem érték el, ezért egy daru segítségével levették. Előre láthatólag pénteken kerül vissza, és utána fel lesz húzva Szentes lobogója.

Érdekességek: 1920-as tervek szerint a torony magassága 37 m, és ezért kedden egy közel 40 m-es daruval próbálkoztak a levétellel. Fél méter hiányzott a művelethez, így elhalasztották szerdára az attrakciót. Kiderült, hogy amikor az épület tetőszerkezete leégett az újjáépítéskor 4 m-el magasabb lett a torony. Szerdán egy 41 m-t meghaladó daruval sikerrel levették a míves zászlórudat.

Szentes, 2001. 08. 16.

 

 

Gyors volt!!!

 

 

A rendőrlámpa villogásáról tegnap számoltunk be, és mára már elhárították a hibát. Megtudtuk, hogy a problémát az okozta, hogy az egyik lámpatestben kiégett egy izzó, ami hiányában tévesen irányított volna a "robotrendőr".  Egy ilyen esemény hatására sárga villogásra kapcsol, hogy figyelmeztessen mindenkit a rendellenes működéséről. Köszönjük a gyors intézkedést, mert így naponta megspórolunk negyedórákat, ami egy átkelés ideje csúcsforgalomban!

Szentes, 2001. 08. 17.

 

 

Reszkess kullancs!

 

 

Nem vízágyú, hanem permetezőgép látható a képen, amint az utcai fákat permetezik. Kullancsok most vacoghatnak, mert a szúnyogok után most a ezeket a vérszívókat írtották városunk területén.

 A szúnyogokkal kapcsolatban egy titkot elárulok, hogy a szúnyogok ellen használt vegyszer a rovarok idegrendszerére hat, ami által olyan állapotba kerülnek, mint amikor kábítószert vesz be az ember. Túlpörgeti őket és így kergeti őket az őrületbe. Ezért van az, hogy egy permetezés után úgy csípnek a szúnyogok, mint akik megőrültek, mert meg is őrültek!!! 

Szentes, 2001. 08. 17.

 

 

Hol a virág!

 

 

Egy szép napos délután sétáltam át a ligeti fahídon és megállapítottam, hogy milyen szépek a virágok a korlát két oldalán. Sajnos mire a képet elkészítettem akkorra ügyes kezek szerte vitték a városban a szép növényeket. Kár hogy nem lehet meggyűrűzni a virágokat, mert így reménytelen a harc a tolvajok ellen.

Szentes, 2001. 08. 09.

  

  

Fűre lépni TILOS!

  

  

Vigyázat! A képen látható zöld terület, nem pázsit, hanem alatta található Szentes egyik nevezetessége a Kurca. A város központjától délre fekvő területen egy zöld hab jelent meg a folyócska felszínén, ami elcsúfítja az egész déli szakaszt. Nemcsak fürödni tilos, hanem most már nézni sem szabad (tétlenül) ezt a helyzetet! 

Szentes, 2001. 08. 08.

 

 

Forgattak a Fridrich fényirdában!

  

  

A Fridrich fényirda előtt parkolt le az m1 televíziós csatorna autója, ami azt jelenti, hogy figyelemmel kell kísérni ezt a csatornát, mert kicsiny városunk szerepelni fog benne.

Szentes, 2001. 08. 08.

  

  

Veszélyes szórakozás!!!

 

 

Szentes és Csongrád található tiszai vasúti híd tartópillérén sétálgatnak, nem figyelve arra, hogy ez elég veszélyes szórakozás. A bajt csak tetézik, mert egy kisgyermek is látható a képen, aki biztosan nem tud úszni!!! 

Szentes, 2001. 08. 06.

 

 

Költöznek, de nem maguktól!

  

 

A szarvasi úton található kerékpárútnak útban volt a temető, így az ott nyugvó emberek, most elköltöznek pár méterrel, mert kerítést építenek, hogy megvédjék az ott alvók nyugalmát.

Szentes, 2001. 08. 01.