2001. augusztus 17.

  

Villog már egy hete!

 

 

Szentesen a központban található a város egyetlen rendőrlámpája, ami már egy hete csak sárgán villog. Ebben a kereszteződésben olyan káosz uralkodik, hogy szerencse, hogy még nem volt baleset. Nagyon hozzá tud szokni az ember a jóhoz, és hamarabb észre veszi a hiányát. Talán üzemzavar keletkezett a lámpa vezérlőrendszerében? Az biztos, hogy sokan nem tudják, hogy érzékelők vannak az úttestben, hogy az intelligens lámpa hamarabb adjon zöldet, mint ahogy azt mi gondolnánk.

Szentes, 2001. 08. 17.

 

 

Kinyílt a virág!

  

 

Olvasóink kérték, hogy számoljunk be a Korfuról kapott virág sorsáról a későbbiekben, aminek az azonosításában segítségét felajánlotta Mihalik Erzsébet Szegedről. Előre is köszönjük!  

Szentes, 2001. 08. 14.

  

 

Két vélemény és két adomány

  

Erika  

 

Amikor hallottam a gyűjtésről egyből gyermekem jutott eszembe, mert a gyerekosztályon eltöltött időt jó lett volna ha rajzolással és játékkal tudta volna eltölteni. A felnőttek elfoglaltságot tudnak találni, mert sétálnak, könyvet olvasnak, vagy beszélgetnek. A gyerekek meg ki sem jöhetnek az osztályról. A folyosókon futkároznak és így kötik le fölös energiájukat. Ezért tartom jónak ezt a gyűjtést, és én is szeretnék hozzájárulni ehhez a nemes kezdeményezéshez.

 

Molnár Zsuzsi 

 

Az elmúlt évben mandula műtéten estem keresztül, és a szórakozott barátom meglepett egy filctoll készlettel és egy kifestőkönyvvel. Hogy ne kelljen festegetnem inkább hamar meggyógyultam, így érintetlen maradt a kifestő. Most ezeket szeretnem felajánlani, hogy ezek a csöppségek jól érezhessék magukat, és elfelejtkezzenek a betegségükről.

Szentes, 2001. 08. 13.

 

 

Furcsa jelenségek az égbolton

 

    

 

Szentes felett furcsa jelenségeket figyelhetünk meg az égbolton. Az első képen éppen csillaghullást láthatunk, a másodikon pedig egy műholdat mutat a sárga nyíl.

Augusztus közepén olyan pályán halad a Föld, hogy rengeteg kisebb kőzet lép a légkörbe és ég el, amit mi csak csillaghullásnak nevezünk. Nem szabad összetéveszteni azzal, amikor egy műhold halad el felettünk. Ha olyat látunk, hogy folyamatosan halad az égbolton egy fényes pont, és furcsa a pályája, és ráadásul nem villog, mint a repülő, akkor az nem UFÓ, hanem egy műhold. A csillaghullást egészen 20-ig figyelhetjük meg, amit rengeteg babona kísér.

Szentes, 2001. 08. 13.

 

 

FÁBIÁNI FALUFESZTIVÁL 2001

Szentes, 2001. 08. 12.