2001. augusztus 5.

 

Nem semmi, mégis valami!

 

 

Előreláthatólag július végére elkészül a szentesi református nagytemplom felújítási és kivitelezési terve. A felújítási várhatóan mintegy 200-250 millió forintba kerül. A közelmúltban megkötötték azt a szerződést, amellyel 10 millió forintot kap az egyházközség a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumától a felújítás folytatására. Ebből megvalósítható a tetőszerkezet gombamentesítése, fertőtlenítése és a templomban lévő három karzat statikai megerősítése. Jelenleg még két pályázat van elbírálás alatt, és amennyiben ezek is nyernének, akkor elkészülhetne a falszigetelés és a légáteresztő vakolat felvitele is.

 

 

Épül, szépül, zöldül, virágosodik!

 

 

Ha végigsétálunk Szentes belvárosában, szépen kialakított virágágyásokat találunk. Érdemes lenne megnézni az égből, ahonnan az angyalok látják, mert a Mozival szemközt található kert nagyon szép. A város vezetése és a város főkertésze facsemeték ültetésével tette zöldebbé környezetünket. Az Erzsébet térre kerültek virágállványok, amik jó hangulatot sugároznak a pihenni vágyó vendégeknek. Sajnos csak két bejáratnál díszelegnek ezek az állványok, pedig a térnek 4 sarka van. Ezek a virágoszlopok jó ötletek, mert könnyű locsolni, és kapálni sem kell. A Kossuth utca is megérdemelne pár darabot, mert a rideg panelrengeteget a szocreál stílust enyhíteni lehetne ilyen kis figyelmességgel.

Szentes, 2001. 07. 25.

 

 

Nemsokára kész!

  

 

Hamarosan befejeződik a Városháza felújítása, amit a város lobogójának felhúzása fog megkoronázni. 

Szentes, 2001. 08. 01.

   

 

Özön (szenny-)VÍZ!

  

 

Az egyik legszebb nyári sport a krokodil lovaglás! Ugyan a képen látható mód a legveszélytelenebb, de mégsem alszik a kisördög. A szentesi tiszai strandon a fürdés meg lett tiltva, mert szegény Csongrádiak a szennyvizüket nem a Körös-torok előtt engedik a Tiszába, így a szennyvíz nem hígul fel annyira, hogy megengedhesse, hogy a Szentesiek fürödjenek a Tiszába. Remélhetőleg ebben az évben megoldódik a probléma, mert pályázaton nyert pénzből megépül egy szennyvíztisztító rendszer a Tisza túlpartján.

A következő hetekben árhullám vonul le a Tiszán, ami közel 3 m-es vízszint emelkedést jelent.

Szentes, 2001. 07. 31.

 

 

A Comenius program hozta össze őket! 

 

 

Az Ifjúsági Házban  mutatkozott be az ifjú pár a kollégák, barátok és ismerősöknek, mert az esküvő egy picit nyugatabbra volt. Június 16-án kelt egybe Franciaország Armentiéres városában Michel Caron és Téli Márta. Téli Márta és férje között először munkakapcsolat alakult ki, mely átalakult és házassággá érett. Mindketten a Comenius Uniós programnak köszönhetik megismerkedésüket, amin francia, spanyol, angol, dán és magyar diákok vettek részt. 

Szentes, 2001. 07. 21.

  

 

SZÜNIDŐ a Gyermekkönyvtárban

 

Július 23-tól augusztus 5-ig Zárva tart a városi gyermekkönyvtár, ahol ezt a kis szabadságot kihasználva nagytakarítást tartanak. 

 

 

Ugye nem bántod!

  

 

Az Erzsébet tér bejárata mellett két virágoszlop található. A megszépült teret ilyen apróságokkal még hangulatosabbá lehet tenni, amihez az kell, hogy mindenki megálljt parancsoljon a kezének.

Szentes, 2001. 07. 08.

 

Forognak a sírjukban!

  

 

A Nagybani piac mellett épülő kerékpárút  nyomvonala éppen a temető mellett, illatve azon keresztül vezet. Szomorú volt látni a kidöntött kopjafákat és sírköveket. Igaz gondozatlan volt ez a szakasz, de kegyeleti okokból is oda kellene figyelni, hogy ez a látvány fogadja a városunkba látogató vendégeket.

 Szentes, 2001. 07. 03.