2001. június 25.

 

Horgászok! Fogjuk ki a Gerecz tavi szörnyet!

24 órás harcsafogó napok a „Gerecz" tavon az ipartelepi út mellett

 

1998-ban ezen a tavon egy akkor 18 éves horgász 98 kg-os harcsát fogott, amely azóta is abszolút rekord Magyarországon. Legalább még 2 ekkora hal él a szentesi tóban,

de több (fél tucat)  50-60 kg-os példány él a vízben.

 

A szentesi horgász egyesület 24 órás nyílt harcsa fogó napokat rendez tagjai és kívülállók számára 

2001 június 8-tól minden pénteken 17 órától szombat 17 óráig aug.31-ig.

 

Erre az időre minden szabályos horgászmódszer, és felszerelés megengedett.

pl: kuttyogatás, villantózás, halradar használata.

 Erre az időre csónak is telepíthető.

 

 

 

Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, VAKÁCIÓ

 

Elérkezett az általános iskolai ballagások ideje (június 16.)

Minden ballagó iskolás emlékezni fog erre a ballagásra, mert életükben még ennyi virágot nem kaptak. A cipelés öröme, a tűző nap ereje, a türelmetlen rokonok, a ballagási ajándékok, a ballagási ebéd színesítették ezt a napot.

Egyedül a Szent Erzsébet téri Katolikus Ált. Iskolában ettek, ill. ittak előre a medve bőrére, mert délután volt a ballagás, és utána egyből zárták is az évet a Szent Anna templomban.

 

 

A Kiss Bálint Ref. Ált. Iskolában a ballagás délelőtt volt és õk a Ref. Nagytemplomban ünnepi Istentiszteleten vettek részt.

 

 

 

A Klauzál Gábor Ált. Iskolában az ünnepséget az udvaron rendezték meg,  aminek a következménye az volt, hogy hullottak a rokonok a napon. A teljes rokonság a tornaterem hűsítő árnyékába menekült, és a villanyoszlopok takarását is kihasználták. Ennek ellenére rengeteg könyvjutalom lett kiosztva az iskola kimagasló tanulmányi- és sporteredményeket felmutató tanulói között.

 

 

A Koszta József Ált. Iskolában kitettek magukért a tanulók, mert évről évre díszletet készítenek a ballagások idejére. Most egy "gyermekvirágot" ábrázoltak, ahol a virágnak a szirmait a gyerekek arcképe alkotta.