2001. június 19.

 

Kistérségi kábítószer ellenes konferencia

 

148 helyszín közül az egyik a szentesi Ifjúsági Ház volt a konferencia sorozatban június 13-án.

 

Ezeknek az összejöveteleknek a fõ célja:

- a kábítószer ellenes összefogás népszerûsítése és bemutatása,

- drogmegelõzési kérdések megtárgyalása 

- kormányzat álláspontjának megvitatása

 

 

Átalakul a Kossuth tér

Sörkert elölnézeti képe

 

Elõzetes tervek szerint, a Kossuth szobor sem marad ki az átalakulásból, mert fordulni fog a lápás csomópont felé. A egész teret azonos szintre hozzák, tehát azt a hatalmas gödröt betemetik, és díszburkolattal látják el. A szökûkút is át lesz építve, mely egy igazi vízi paradicsomnak fog tûnni. Sörkertet is kap a tér, amit sakkasztalok vesznek körül, így hagynosítják a köz-WC tetejét.

A Fehérház is térbe illõ módon fog átalakulni, de a részletekrõl késõbb írunk, picit terjedelmesebben.

Sikerült megszerezni a Kossuth tér kertépítészeti koncepciós tervét, amit Hajós Tibor, Kádár Judit és Sárréti Dániel készítettek. Hamarosan közöljük a teljes téralaprajzot.

 

  

Koszozúzás

 

A Lakos József Baráti Társaság június 5-én koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a

Szent Erzsébet téri I. világháborús emlékműnél Trianon kapcsán.

 

 

Helytörténeti verseny!

 

 

A szentesi Gyermekkönyvtár megrendezte az általános iskolások helytörténeti vetélkedőjét. A versenyzők, az ebben a témában nemrég kiadott könyv és CD-ROM alapján készültek fel, a zsűri véleménye szerint jól ismerték településük történetét.

Az 5-6 osztályosok között a Petőfi Sándor, a 7-8 osztályosoknál a Koszta József általános iskola 3 fõs csapata végzett az első helyen.

Petőfi Sándor Általános Iskola csapata: Jankai Dóra, Farkas Erika, Valkai Ádám

Koszta József Általános Iskola csapata: Kruzslicz Tamás, Szõri András, Nagy Mélykúti Gergõ

 

A kiadványok megvásárolhatók a

TEAM SZÁMÍTÁSTECHNIKAI MAGÁNISKOLÁBAN.

 

 

Pedagógus Nap

 

 

Június 1-én az IH-ban került sor a díszdiplomák, főtanácsosi kinevezések és városi elismerések adományozása.Rendkívüli alkalom volt a Törőcsik házaspárnak, mert mindketten megkapták a kitartásukért kiérdemelt Díszdiplomát. Törőcsik tanítónéni nem lehetett jelen az átadáson, mert egészsége nem tette lehetővé. Főtanácsosi címadományozásban részesült: Bertók Gyuláné, Garai Ferencné, Bóka Imre

 

 

A pedagógusi kitüntetések átadása után kitüntetésben részesítették azokat a tanulókat és felkészítõ tanáraikat, akik az Országos Tanulmányi Versenyeken kitûnõen szerepeltek.

Az ünnepség után tanár, diák jól megfért a terített asztal mellett.

 

 

Tárlat

 

 

2001. május 18-án nyilt meg Tóth János festőművész tárlata a szentesi Hegedűs László Helyőrségi Klub emeleti kiállítótermében. A kiállítás június 1-ig látogatható hétfőtől-péntekig 10-18 óráig.