Madár kesztyűje

 

 

 

Az RTL KLUB híradója hírül adta országnak, világnak, hogy egy szentesi vállalkozó vette meg Erdei Zsolt kesztyűjét, amiben a június 16-ai győzelmét aratta.

A kesztyű Szentesre kerülésének hiteles történetét szeretném közreadni.

Június 16-án, szombat este csörgött a telefonom, és egy szentesi születésű producer azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy segítsek megszerezni a bokszgálán felajánlott Erdei Zsolt kesztyűjét. Mivel a licitálást Interneten kellett megtenni így az illető úr nevében küldtem egy e-mailt az RTL KLUB kereskedelmi tévécsatornának. Ebben a levélben méltatva a kezdeményezést, (miszerint a befolyt összeget a Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítványnak ajánlotta fel Madár) ringbe szálltunk a kesztyűért.

A Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány támogatja a Fejlesztő Gondozó Központot, mely tizenegy éve működik Budapest. Napközi otthonos rendszerben 36 súlyosan, halmozottan sérült gyermek és sérülés specifikus fiatal komplex fejlesztését végzik.

Június 23-án Budapesten az RTL KLUB székházában lehetett átvenni a kesztyűt a nyertesnek.

Hogy ki is a nyertes? Rákász Béla, szentesi születésű producer.

Mennyibe került a kesztyű? 50.000 Ft-ba!

A kesztyű átvételekor ott voltak azok a gyerekek is, akik megkapják ezt az összeget.

Ezen az összejövetelen Rákász Béla egy ismerős arcot fedezett fel a gyermekek között, akinek a papáját jól ismeri. Ez a kislány egy kamion balesetben lett sérült ezelőtt hat évvel, és most ő is ebbe a Fejlesztő Gondozó Központba jár. Ez a találkozás olyan megindító volt, hogy a kesztyű árát ott helyben megduplázta és így 100.000,- Ft került az alapítvány számlájára!

Hogy a kesztyű hova is került? Hát az ászok közé, illetve az Ászok Sörözőbe, ahol mindenki megnézheti azt a kesztyűt amitől sok pofont kapott az ukrán Gerasenko.

Szentes, 2001. 06. 24.