Szegedi hírek
Nyomtat Ablak bezárása
Jakabszállásra kerül ideiglenesen a Dél-Alföldre szánt mentőhelikopter
Független Hírügynökség   2008 január 02, szerda  
Jakabszállásra kerül hamarosan a Dél-Alföldre szánt mentőhelikopter, az egészségügyi miniszter ugyanis elfogadta a repülőtér tulajdonosának felajánlását.
Rexamo Villám
A férfi még tavaly decemberben kínálta fel jakabszállási repülőterét a légimentés ideiglenes bázisának, ahol minden technikai háttér adott a mentőhelikopter és személyzete kiszolgálásához.

Mivel a szentesi bázis kialakítása csak 2008. második felében fejeződik be, szükség van egy ideiglenes bázisra, ahonnan a mentési feladatok végrehajthatóak. A repülőtér tulajdonosának felajánlását a szaktárca köszönettel veszi és a felkínált lehetőséggel élni kíván - írta válaszlevelében Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

A Független Hírügynökség értesülései szerint a szakminiszter már kijelölte azokat a munkatársait, akik az üzemeltetési feltételekkel és a határozott idejű igénybevételről szóló megállapodással kapcsolatban a repülőtér tulajdonosával egyeztetik a részleteket.

A repülőtér azonnal tudná fogadni a mentőhelikoptert, minden technikai feltétele adott, ami a mentőhelikopter és a személyzet kiszolgálásához szükséges - nyilatkozta Csík Imre, a jakabszállási repülőtér tulajdonosa.

Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: ha Jakabszálláson lenne a bázis, Békés megyében nem tudnák biztosítani a 15 percen belüli kiérkezést, így nem tartja megfelelőnek ezt a repülőteret a mentőhelikopter üzemeltetéséhez.

A légimentés dél-alföldi bázisa kétéves huzavona után került Szentesre. Először tavaly szeptemberre, majd év végére ígérték a bázis megépítését. Most úgy tudni, tavasszal kezdődik a munka, és az év második felében már leszállhat az első mentőhelikopter Szentesen.
Ablak bezárása