Mi történt a „palacsintás” településen 2007-ben?
Dátum: Január 03, csütörtök, 11:48:13
Téma: Hírek


Derekegyházának az elmúlt éve, a változások éve volt, hiszen rengeteg olyan, a község életét befolyásoló változásokat kellett létrehozni, ami – remélhetőleg – a jövőben előrehozza a falu fejlődését – tudtuk meg Szabó Istvántól Derekekegyház polgármesterétől.

A legrosszabb, ami történt, az általános iskolát meg kellett szüntetni, a felsős gyerekek bejárnak Szentesre ingyenes iskolabusszal. Az alsósokat itt tudtuk tartani, iskolánk a Koszta József Általános Iskola tagintézményeként működik.

Ez év január 1-től a közigazgatást is át kellett szervezni, Szegvár Nagyközség Önkormányzatával alakítottunk ki közös körjegyzőséget. Az ügyintézés Derekegyházán folyik, azonban a jegyző közös, a szegvári jegyzőasszony képviseli a törvényességet.

Apró fejlesztéseket is tudtunk véghezvinni, három kilométer járdát felújítottunk, a művelődési ház nagytermeit és kiszolgáló helyiségit is renováltuk – folytatta Szabó István.

Remek rendezvények valósultak meg az elmúlt évben, országos rekordot állított fel a település palacsintasütésből, amiről szerkesztőségünk is beszámolt. Víziközmű-társulást hoztak létre, pályázatokat készítettek elő a szennyvíz-beruházásra, kerékpárútra, útfejlesztésre.

A polgármester úr fontosnak találta megjegyezni, hogy megvalósult egy nagyon szép fejlesztés, ami egyben alapja a település turisztikai koncepciójának, hiszen létrejött egy kéktói ökoturisztikai park egy csodálatos erdei környezetben. Hat horgásztó halakkal, nagyon szép kultúrált környezetben várja a természetkedvelőket, ami igazi kikapcsolódást jelent.





A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=22516