Mikola István a szentesiek kérdéseire válaszolt
Dátum: November 15, csütörtök, 20:17:24
Téma: Hírek


A kórházak vezetése a világ legnehezebb üzemei közé tartozik – mondta Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa csütörtökön a Kurca-parti esték rendezvénysorozatának keretében, Szentesen.

A Fidesz szentesi szervezete által szervezett lakossági fórumra megtelt az Ifjúsági és Művelődési Ház nagyterme, a fórumon részt vett Szirbik Imre polgármester is.

A fórum előtti sajtótájékoztatón Mikola István beszélt a szentesi Dr. Bugyi István Kórház helyzetéről, ám hozzátette: külsős szemmel tud állást foglalni a kérdésben. Az országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke elmondta, korábban többször is kapcsolatba került a szentesi intézménnyel: 2000-2001-ben részt vett a kórház rekonstrukciójában, majd a kórházvezetésének ellátásában segített. A május elején igazgatónak kinevezett Dr. Várkonyi Katalinról elmondta, a doktornő kiválóan látja el munkáját, aki a modern menedzsment minden technológiáját ismeri. Mikola István szerint a kórházak a mai kor legnehezebb üzemei közé tartoznak, ezért is kincs egy jó igazgató. A költségvetési hiány csökkenésére a szakpolitikus elmondta, a kórház elkezdet levegőhöz jutni, majd hozzátette, jónak találja a Csongrád megyei kórházak közötti szoros együttműködést.

Mikola István szakpolitikus arra a felvetésre, hogy a szentesi szóbeszéd szerint meg akarja vásárolni a Dr. Bugyi István Kórház laborját, elmondta, nincs a tervei között a befektetés, valószínűleg ez a szentesi „jóakaróinak” szüleménye. Azt azonban hozzátette, a kórház egyes részinek non-profit szervezetté alakításával egyetért.







A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=20483