HIRDETÉS
Autóteszt
Oldal küldése

Neved:
E-mail cím, ahova küldöd:
Megjegyzés:
Ajánlott cikkek

A látogatók által az elmúlt héten legtöbbször ajánlott cikkek

2007. július 21.
Szolgáltatások

Keleti Andrea: Zene és jó társaság kellFelvétel a kedvencekbe

A profi táncos Szentesen nyaral és dolgozik a családjával

Blahó Gabriella
2007-07-21

Szentes - A profi magyar táncbajnok és fővárosi tanítványai a nyári edzőtábort Szentesen tartják. Keleti Andreát elkísérte a családja, vele vannak gyermekei is. Amikor a táncosnő nem tart órát, gyermekeivel lubickol a strandon. Andrea szívesen jön Szentesre, hiszen újra találkozhat régi barátnőjével, Szatmári Szilviával.

A média rendszeresen emlegeti Keleti Andrea kapcsán édesapját, Keleti György egykori honvédelmi minisztert. A táncosnő viszonyukat firtató kérdésünkre azt mondta, sokkal fontosabb szerepet töltött be az életében nevelőapja. Kislány volt még, amikor a szülei elváltak és egy pillanat alatt Vilhelm László közelében találta magát: ő vitte nyaralni és ő járt a táncversenyeire is.

A szentesi ligeti fürdőbe az egész család eljött. Itt vesz úszásórákat Andrea hatesztendős lánya, Viktória, s itt ismerkedik a vízzel kisfia, a másfél éves Máté. Andrea szerint itt jól lehet biciklizni, görkorizni, kicsit csavarogni, élvezni a ligetet, játszani biztonságos körülmények között. Andrea úgy véli, Szentes valóságos gyermekparadicsom. Amíg a család pihen és nyaral, addig Andrea férje, Kovács Zoltán – szintén profi magyar bajnok standard táncos – a fővárosi tanítványoknak vezeti a tánctábort. A programban erőnléti edzések és természetesen tánc szerepel.

Együtt lehet a Csonka–Keleti páros

A szentesi Szilver TSE vezetője, Szatmári Szilvia és Keleti Andrea együtt járt a táncművészeti főiskolára. Előbbitől tudjuk, hogy a legközelebbi standard magyar bajnokságot szeptember 1-jén Szentesen rendezik meg. Szatmári Szilvia tervei szerint a verseny konferansziéja Csonka András és Keleti Andrea lesz.

Keleti Andreának kétségkívül a Szombat esti láz című tévéműsor hozta meg a széles körű ismertséget. Elsősorban annak örül, hogy a tánc berobbant a köztudatba. Biztos benne, hogy nagyon sokat jelent a mozgás azoknak is, akik nem profi szinten, csak kedvtelésből táncolnak.

Szerinte a jó társaság, a jó zene mindennél többet ér, az idomokat karban tartó mozgás pedig felér egy kiadós versenyfutással. Andreát a tánc iránti lelkesedés hozta össze a szentesi Szilver Tánc Sportegyesület vezetőjével, Szatmári Szilviával, akit barátnőjének tart. A kilencvenes évek elején tartott először órákat Keleti Andrea magyar bajnokként a Kurca partján, ma már világbajnokok adnak itt órákat. – Előbb tanítani jöttem, most meg alig győzzük utolérni a szentesi fiatalokat – jegyezte meg mosolyogva.