Kruzslicz után jön az átszervezésFelvétel a kedvencekbe

Varróné Szabó Ildikó vezeti a művelődési központot

Blahó Gabriella
2007-07-12

Elkerülhetetlen a szentesi művelődési központ átszervezése – így tartják az önkormányzatnál. Kruzslicz Pál igazgató nyugdíjba vonulása nyomán hamarosan kiírják a pályázatot a posztra. A döntésig a több egységből álló intézményt – a megye talán legnagyobb művelődési központját – Varróné Szabó Ildikó irányítja, aki korábban már kétszer is volt megbízott igazgató.

A megbízott vezető, Varróné Szabó Ildikó most azt tervezi, nyit a fiatal korosztály felé. Nagyobb hangsúlyt akar fektetni az ifjúság kulturális igényeinek kielégítésére, figyelembe véve azt is, hogy az utóbbi években alapvetően megváltoztak a művelődési szokások. A nyári hónapokban szinten tartja a megkezdett munkát, majd szeptemberben kollégáival együtt elkezdi az évadot. Varróné Szabó Ildikó szeptember elsejéig helyettesíti Kruzslicz Pált, aki most egyébként hivatalosan szabadságát tölti. A képviselő-testület által adott megbízás számára szeptember elsejétől szól, egészen a pályázat lebonyolításáig.

– Huszonkét éves pályám során most harmadszor vagyok ebben a helyzetben – állapította meg mosolyogva.

Először 1998-ban, mikor Kruzslicz elment a rádióba dolgozni, január elsejétől május 31-éig öt hónapot töltött az intézmény élén, miután a
Átszervezés lesz

A legutóbbi testületi ülésen a képiselők vita nélkül beleegyeztek Kruzslicz Pál távozásába, kiderült az is, a pályázatot augusztusban írják ki az igazgatói posztra. Szűcs Lajos, a kulturális és oktatási ügyekért felelős alpolgármester lapunknak azt mondta, szeretnék minél előbb lezongorázni az ügyet. Nyilatkozata szerint több intézmény, a könyvtár, a konferenciaközpont és a művelődési központ hatékony együttműködése a cél. A konkrét tervekről egyelőre nem szólt, de azt elárulta: átszervezés mindenképpen lesz.  
képviselő-testület kinevezte Erdős Pétert igazgatónak. Miután Erdős távozott a vezetésből, 2003. január elsejétől újra Varrónét bízták meg május 31-éig, amikor Kruzslicz a rádiózásból a művelődéshez tért vissza.

A megye legnagyobb művelődési központját vezeti, hiszen egy szervezetbe tartozik a Tóth József Színházterem, az Őze Lajos Filmszínház, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház, az ifjúsági ház, a galéria és a magyartési klubkönyvtár. Természetesen ezeknek az intézményeknek a működtetése sok pénzbe kerül, viszont előnyös, hogy mind kifejezetten azzal a céllal épült, amire használják. Varróné Szabó Ildikó arra készül, hogy változások lesznek a város kulturális életében, ezért egyelőre nem döntötte el, hogy pályázik-e.