az oldal nyomtatása

Diszkóból a halálba

Blikk, 2007-07-09

Szegvár-Mindszent - Szörnyû diszkóbaleset történt tegnap hajnalban a Szegvárról vezetõ mindszenti úton, egy Fiat Punto öt utasával fának csapódott, és kigyulladt. Az égõ roncsokhoz egy tanítónõ ért elsõként, õ mentette ki a sérülteket. A sofõr, B. Péter (†34) teste beszorult, rajta már nem tudott segíteni. Az anyósülésen utazó G. Imre (†36) is meghalt, õ is a sofõrt próbálta kihúzni, amikor hirtelen felrobbant az autó. Katalin (36) életét kockáztatva mentette a fiatalokat, sokkos állapotban mesélt a Blikknek.

- A lányomat hoztam el a szegvári szórakozóhelyrõl. Már messzirõl láttuk, hogy lángol egy autó. Odarohantam, a lángok megvilágították a sofõr arcát, megismertem a férfit. Próbáltam kitapintani a pulzusát, de nem sikerült. A motorháztetõ lán- golt, próbáltam nyitogatni az ajtókat, a jobb hátsó sikerült. Az ott ülõ fiatalembert kihúztam, õneki nagyon súlyos koponyasérülései voltak, majd a lányt és a mellette ülõ fiút is kisegítettem - zokogott még mindig a történtek hatása alatt lévõ Katalin.

Miközben a tanítónõ kimentette a hátul ülõ fiatalokat, az anyósülésen ülõ G. Imre próbálta kiemelni a volán mögül ájult barátját, Pétert. Ekkor következett be az elsõ detonáció. Imre szabályosan kirepült az autóból, de még mindvégig magánál volt.

- Amikor a helyszínre értünk, s anyu elkezdte menteni a barátaimat, akikkel néhány perccel ezelõtt még együtt buliztunk, én visszaültem egy másik autóba, s poroltóért mentem a szórakozóhelyre. Mire vissza- értünk, már lángokban állt az egész autó. Anyu kiabált, hogy fektessem le a sérülteket, megtettem, s fogtam a kezüket - zokogta Laura (17).

Imre mindvégig szerelmét hívogatta, s azt mondta az ott lévõknek, mondják meg neki, hogy nagyon szereti. A kórházban azonban belehalt sérüléseibe. Felesége hetedik hónapos terhes.

V. Ferenc, akinek még mindig az életért küzdenek a kórházban, súlyos koponyasérülései miatt nem tért magához a helyszínen. A középen ülõ K. Évához (17) édesanyja még kiért a helyszínre.

- Hála Istennek már jobban van a lányom. Megmûtötték, a lábán van számos törés, nagyon remélem, hogy fel fog épülni, és nem lesz maradandó sérülése. Amikor értesítettek minket, pánikba estem. Voltam bent nála a kórházban, de még nagyon kába volt. Most is az intenzív osztályt próbálom hívogatni - mondta remegõ hangon Éva édesanyja.

Úgy tudjuk, Péternek, aki az autót vezette, korábban már volt egy súlyos balesete. Hetekig kómában feküdt. De azt túlélte. Most azonban az autójában lelte halálát. Tamás, Ferenc, Imre és Péter focista, s különbözõ csapatoknál játszottak.

Éva ismerte õket, azért ült be hozzájuk, hogy hazavigyék. A lány és a másik három utas élete Katalin lélekjelenlétén múlott. Ha õ nem szedi ki õket a robbanás elõtt néhány perccel a lángoló autóból, akkor most õket is gyászolhatná családjuk.

Cs. K.

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=59367