MP3-as lejátszóval tanul a szegvári vak pár SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Két éve kezdtek esti iskolába járni

Blahó Gabriella
2007-06-13

A szentesi Zsoldos szakközépiskolában, az esti gimnáziumban a második évfolyamot végezte el eredményesen a szegvári Magyar Dénes és felesége, Júlia. A vak fiatalok azért kezdtek két esztendeje esti iskolába járni, hogy érettségit szerezzenek, és osztályfőnökük szerint erre minden esély megvan.

A szentesi Zsoldos szakközépiskolában, az esti gimnáziumban a második évfolyamot végezte el eredményesen a szegvári Magyar Dénes és felesége, Júlia. A vak fiatalok azért kezdtek két esztendeje esti iskolába járni, hogy érettségit szerezzenek, és osztályfőnökük szerint erre minden esély megvan. Dongó László mindkét diákot megdicsérte tegnap az osztályozó értekezlet alkalmával, s munkatársunknak meg is mutatta a lezárt jegyeket.

A szegvári fiatalok többségében pocakos hármasokat szereztek, de mindketten jobban teljesítettek néhány tantárgyból: Júlia a matematikát kedveli, Dénes az irodalmat és a kémiát. Tanáruk örömmel tapasztalta az osztálytársak segítőkész hozzáállását. Különösen Viola Lászlóné és Rónyai Péter segített sokat nekik. Pályázaton vásároltak a szegvári fiatalok nemrégiben MP-3-as lejátszókat. A tananyagot az órán vették fel, vagy az osztálytársak rámondták a hangkártyára. A bizonyítványt csak a napokban kapják meg, de számukra véget ért a tanév. A nyár után pedig jön a következő.