Szentesi VK: fontos mérkőzésFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-05-30

Két találkozó után 4–4-re áll a nyolc pontig tartó, 9–12. helyért zajló rájátszásban a Szentesi VK és az OSC férfi vízilabdacsapata. A következő mérkőzést ma 19.30-kor Budapesten, a Hajós Alfréd uszodában rendezik.

Ami biztos: sem az OSC, sem a Szentesi VK nem a 11., hanem a 9. helyért akar majd játszani. A bökkenő az, hogy ez csak az egyik csapatnak adatik meg. De melyiküknek? Teljességgel megjósolhatatlan. Az alapszakaszban hozták hazai meccseiket, akárcsak eddig a rájátszásban. Ezen akar most változtatni a Kurca-parti alakulat: a mai összecsapáson otthonában szeretné megleckéztetni a fővárosiakat.
– A két fél úgy ismeri egymást, mint a tenyerét, ettől függetlenül dolgozunk azon, hogy valahogy kibabráljunk a másikkal – jegyezte meg Berki András, a Szentesi VK trénere. – Ami bennünket illet, biztosan a védekezésünkön változtatunk valamit. Nem kell nagy dologra gondolni, olyat kell begyakorolni, amit viszonylag nagy biztonsággal tudnak a srácok a találkozón is alkalmazni, megvalósítani. A rájátszás első meccsén azért kaptunk ki, mert az OSC 11 gólt dobott nekünk. Sok. Ha nyolc körül sikerülne tartani őket, sanszunk lehet a győzelemre. Optimista vagyok az esélyeinket illetően; a sikerrecept: muszáj jól védekeznünk, az előnyöket az eddigieknél jobb százalékban kell tudnunk kihasználni.
Herczeg György gerince továbbra is fáj, ezért a Szentes összeállítása nem változik a szombatihoz képest.