Papírforma eredmény a Szeged–Szentes férfi pólócsatánFelvétel a kedvencekbe


2007-05-14

Papírforma eredményt hozott Szeged–Szentes megyei férfi pólócsata, mely a házigazdák fölényes győzelmével ért véget. A betonosok kedden Szolnokon az alapszakasz harmadik helyéért csatáznak, a Kurca-partiak a 11. helyen végezve kezdik szombaton a rájátszást.

Szeged Beton VE - Szentesi VK 11-2
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Vojvoda, Fekete.
Szeged: BAKSA – Juhász Zs. 1, LEHMANN 4, Komlósi 1, TÓTH L., Varga P. 1, MONOSTORI 2. Csere: Szamardzsics, Mészáros 1, Molnár P., Éles 1, Török B., Plézer. Edző: Gyöngyösi András.
Szentes: HORVÁTH T. – Torday, Papp G., Döbrőssy, Németh D., Szabó T., Vigh R. Csere: Gábor, Józsa, ARACZKY 2, Jaksa. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 4/0.
Ötméteresből: 1/0, ill. –.

Nagyon eltávolodott egymástól a két OB I-es Csongrád megyei férfi vízilabdacsapat. A Szeged Beton jóval nagyobb tudású, tapasztaltabb játékosokból áll, és a két klub anyagi erőforrásait sem lehet egy lapon említeni. Mindezeket figyelembe véve, teljességgel kizártnak tűnt, hogy a szentesiek akár csak megszorítsák az 1–4. helyért szombaton kezdődő rájátszásba már régen bejutott Szegedet.

Az első lövés Döbrőssy nevéhez fűződik, de Baksának nem okozott gondot ezt hárítani. Még csak a második perc elején tartott a megyei összecsapás, amikor Varga Péter előnyből máris a jóval esélyesebb házigazdáknak szerzett vezetést. Lehmann ugyan büntetőt hibázott, de kisvártatva precíz ejtéssel hozta helyre bakiját. Az első negyed végéig még Monostori és az elmúlt nyáron épp a Szentesből érkezett Juhász Zsolt is „beköszönt" Horváth Tamásnak. Ezzel együtt utóbbi volt csapata legjobbja, ha nem véd jó formában, még nagyobb lehetett volna a különbség.

Nem kellett a Betonnak megszakadnia, már majdnem 15 perce tartott a meccs, amikor a mindössze 18 esztendős Araczky András megszerezte a vendégek első találatát. A fiataltól nem a véletlen műve volt a remek lövés, ugyanis egy perc múlva még messzebbről, még pontosabb, még erősebb bombát zúdított a kapu jobb felső sarkába, 6–2.

Többre azonban sem neki, sem társainak nem tellett a Szeged ellen. Komlósiék úgy pólóztak, ahogy az elvárható egy gyengébb gárdával szemben. Azt ugyan nem lehet mondani, hogy sziporkáztak volna, de a magabiztosság, a céltudatosság lerítt a játékukról. Védekezésben megint elsőrangút produkáltak (a Vasassal holtversenyben első helyen állnak a legkevesebb kapott találatért folyó versenyfutásban), és a szentesiek kapujánál sem jöttek zavarba.

A Szentesi VK ezzel a mérkőzéssel már letudta az alapszakaszt, a Szeged Beton viszont kedden a vihar miatt elhalasztott Szolnok elleni idegenbeli találkozón zár.

Gyöngyösi András: – Örülök a mindössze két kapott gólnak, ez nagyon jó. Már csak egy meccsünk van hátra az alapszakaszból, remélem, átérzik a játékosok a keddi mérkőzés tétjét. Szolnokon is két pontot akarunk szerezni. Ha ez sikerül, az lendületet adhat, amely a play offban kamatozhat. Gratulálok a Picknek!
Berki András: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert.

További eredmények: Vasas– Neptun 27–5, Szolnok–Domino-BHSE 9–16, Pécs–Eger 6–11, Újpest–OSC 12–8, BVSC–FTC 5–10.