Meg akarják védeni a bronzérmüket a szentesi pólós lányokFelvétel a kedvencekbe


2007-05-11

A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata vasárnap a fővárosban kezdi az Újpest-OSC elleni, két győzelemig tartó bronzcsatáját.

A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK a női vízilabda OB I alapszakaszát a negyedik helyen zárta. Az elődöntőbe jutásért nem jelentett megoldhatatlan akadályt az Eger kétszeri legyőzése, viszont a fináléba kerülésért a címvédő Domino-BHSE túl nagy falatnak bizonyult. A másik ágon – némi meglepetésre – a Dunaújvárosi Főiskola jobbnak bizonyult a LEN-kupában harmadik helyen végzett Újpest-OSC-nél, ez pedig azt is jelenti, hogy a szentesiek a fővárosiakkal csapnak össze a két győzelemig tartó bronzmeccsen.

Hűséges Hungerit

Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke örömteli hírről tájékoztatta lapunkat: „Magyar Józseffel, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójával folytatott tárgyalássorozat során sikerült megállapodni arról, hogy a cég a következő évadban is támogatja női pólócsapatunkat".

– Minden vágyunk, hogy megvédjük a harmadik helyünket, de ez jóval nehezebb lesz, mint azt előzetesen gondoltuk – magyarázta Kocsis István edző. – Nem azért mondom ezt, mert az alapszakaszban kétszer is kikaptunk a budapestiektől, és a LEN-kupa római negyeddöntőjében is 14–12-re alulmaradtunk. Nem azok az eredmények aggasztanak, sokkal inkább a heti felkészülésünk. Nem valami jó előjelekkel várjuk a Hajós Alfréd uszodában vasárnap 18.30-kor kezdődő első összecsapást.

Szremkó Krisztina hat hétre kiesett, már meg is műtötték a szalagszakadást szenvedett kisujját, ráadásul Bódi Anett is az ágyat nyomja tüdőgyulladás gyanújával. Hegedűs Renáta, Dalmády Szandra és Hevesi Anita egész héten érettségizett, míg Tóth Andrea és Győri Eszter – mindketten a válogatottal Triesztben jártak, és ott a házigazda olaszokat 17–11-re legyőző nemzeti csapatunkban szerepeltek – csak ma csatlakozik keretünkhöz.

A tréner szerint a fiatalokra most nagyobb szerep hárulhat, ahogy fogalmazott: „Most majd megmutathatják, hogy ők is teljes értékű tagjai csapatunknak".