Szentesre tart az Aldi, tervet kell módosítaniFelvétel a kedvencekbe

A kis üzletek biztos megérzik az újabb konkurenciát

Balázsi Irén
2007-05-11

Újabb multinacionális cég telepedhet le Szentesen. A német Aldi a Tesco közelében szeretne diszkontáruházat nyitni.

Lapunk értesülése szerint a német Aldi szeretne letelepedni Szentesen. Az önkormányzatnál jelentkezett egy hazai társaság, amely előkészíti a terepet a világ egyik legnagyobb diszkontláncának. A képviselő-testület előzetesen jóváhagyta az elképzelést, miszerint a Csongrádi úti laktanyával szemben lévő területen élelmiszer-áruház létesüljön. Ehhez azonban az kell, hogy a befektető a saját költségén módosítsa az alsóréti városrész részletes szabályozási tervét.

Lapunkat arról tájékoztatta Czirok Jánosné, a polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, hogy a tervet azért kell megváltoztatni, mert az építtető az üzletet nem a szabályozás szerinti helyre akarja építeni. A német multi cég a közelben lévő Tescóhoz hasonlóan szeretné a diszkontáruházát felépíttetni, vagyis közvetlenül a Csongrádi útra néznének a parkolók és a zöldfelületek, az áruházat pedig bentebb helyeznék el. Az önkormányzat ezt a területet egyébként is szolgáltató övezetnek jelölte ki, így az Aldi elképzelése megegyezik a város fejlesztési céljaival. Ha a képviselő-testület a multinacionális cég igényének megfelelően módosítja Alsórét részletes szabályozási tervét, akkor nem lesz akadálya az építési engedély kiadásának.

Szentesen eddig három nagy kereskedelmi cég nyitott áruházat: a Penny, a Tesco és a Lidl. Utóbbi kettő a város külső részén van, míg a Penny a központban. Megkérdeztük Horváth Istvánt, a kereskedelmi és iparkamara kistérségi elnökét, mit szól az újabb multi letelepedéséhez.

Szerinte nem lehet megakadályozni az Aldi megjelenését. Azt ellenben jónak tartja, hogy nem a belvárosban akar építkezni a befektető. A kisebb üzletek különben biztosan megérzik majd a konkurenciát, ám a versenyképesek talpon maradnak.