Nem került a fináléba a Hungerit-Top Cop Security-SzentesFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-04-30

A női vízilabda OB I elődöntőjéből nem került a fináléba a Hungerit-Top Cop Security-Szentes. A címvédő Domino-BHSE túlságosan nagy falatnak bizonyult.

Hungerit-Top Cop Security-Szentes - Domino BHSE 5-15
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, elődöntő, második találkozó. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Kiszelly, Székely B.
Szentes: Brezovai – Győri 1, Dalmády Sz., Szremkó, Kotova, Tóth A. 2, Bódi 1. Csere: Szabó X., Molnár A. 1, Pengő, Hegedűs. Edző: Kocsis István.
Domino: Horváth P. – Péteri 1, PELLE 4, Takács O. 1, TOMASKOVICS 4, Györe, VALKAI Á. 3. Csere: Bujka V. 2, Tóth I., Tóth L. Edző: Györe Lajos.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 10/6.
Ötméteresből: –, ill. 2/1.

A két nyert mérkőzésig tartó elődöntő végeredménye: 2–0 a Domino-BHSE javára.

Az első negyed feléig méltó ellenfelei voltak a lényegesen nagyobb tudású, válogatottak egész sorát felvonultató fővárosiaknak a szentesiek. Brezovai kivédte Györe ötméteresét, a másik oldalon dobtak egy kapufát, két előnyt pedig Horváth Patríciába lőttek. A problémák akkor kezdődtek, amikor lefordulásból szereztek két gólt a dominósok, akik bár nem játszottak annyira jól, mint egy hete az elődöntő első összecsapásán, viszont a kínálkozó lehetőséggel nagyszerűen éltek. A bajok csak fokozódtak, ugyanis a második negyedben Szremkó Krisztina bal kezének kisujján elszakadt egy ínszalag. A vezérüket veszítő szentesiek (akik közül senki sem játszott az átlagnál jobban) innentől kezdve már csak statisztáltak a jól pólózó címvédőnek. A nézők szorosabb eredményben reménykedtek, de akárcsak a pesti találkozón, erre most sem volt esély.
Kocsis István: – Gratulálok a Dominónak. Talán szorosabb lehetett volna az eredmény, ha az elején kihasználjuk helyzeteinket.

A másik elődöntő első mérkőzésén: Újpest-OSC–Dunaújvárosi Főiskola 10–11.