Vásárhely profitálni akar az átszervezésből – állítják a szocialisták
Dátum: április 26, csütörtök, 11:52:26
Téma: Hírek


A Csongrád Megyei Közgyűlés szocialista és szabad demokrata frakciójának nevében tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt a Megyeházán Kozma József frakcióvezető, Szűcs Lajos szentesi alpolgármester és Simicz József, Deszk polgármestere. A téma ismét az egészségügy reformja.

Kozma József elmondta: A közgyűlés elnök-asszonya aláírta azt a döntést, miszerint május 10-ig határozati javaslatot kell előterjeszteniük az egészségügy átalakítására, integrációjára vonatkozóan. Az a szándék, hogy az egészségügy szakmailag is integrálódjon, jó szándék, de veszélyes. A részben jól, részben gondokkal működő intézmények átszervezése előrevetít egy privatizációt. - A május 10-iki határidő leteltéig összesen 7 munkanap van – mondta a frakcióvezető, - aki ezt javasolta, annak a fiókjában valahol ott lapul a javaslat. Sem az intézményvezetőkkel, sem az önkormányzatokkal nem egyeztettek ezzel kapcsolatban. Érdekes módon, jegyezte meg Kozma József, az érintett települések, Szentes, Makó, Deszk, mind szocialista vezetésűek.

Deszken finanszírozási problémák nem voltak az utóbbi években, - jelentette ki Simicz József, - a reform célja az, hogy szakosítás felé terelje a kórházakat. Olyan átalakítás, hogy a három kórházat, a szentesit, a makóit és a deszkit közös vezetés alá vonni – képtelenség. A szentesi kiemelt kórház, Makónak kész koncepciója van, Deszk pedig olyan szakkórház, ahol nemcsak speciális gyógyítás, de az orvosi egyetem hallgatóinak oktatása is folyik. –Az ellenzék országosan azokat a településeket próbálja sújtani hosszú távú koncepciókat nélkülöző átalakításokkal, - hangsúlyozta Deszk polgármestere, - ahol szocialista vezetés van. Sejtésünk az, hogy az a kórház, amely normálisan működik, külön befektetést nem igényel, az átszervezésen csak veszíthet. A jelen formában való megszüntetés fenyegeti, és az, hogy a jövőben másképpen akarják majd működtetni.

Szűcs Lajos szerint az átszervezés napi problémája, hogy mi lesz az ágyszámokkal Ez csak Szentesen van előírva, a többieknél szabadon lehet variálni.

Kozma József hozzátette: - A megyén belül a hódmezővásárhelyi és az elnök-asszonyhoz tartozó csapat közeledett egymáshoz. Ha a Magyar Anna által aláírt átszervezés megvalósul,- hangsúlyozta a frakcióvezető,- Vásárhely biztosan profitálni akar belőle.







A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=12186