A dolgozók többsége Fenyves Ernő kinevezését támogatjaFelvétel a kedvencekbe

Szentesi kórházi döntés: holnap

Blahó Gabriella
2007-04-25

A dolgozók több mint fele Fenyves Ernő kinevezését támogatja a szentesi kórház főigazgatói posztjára. Az aláírásokat tegnap adták át Szirbik Imrének, aki azt mondta: mindent megtesz az ügy érdekében.

A megyei közgyűlés csütörtöki ülésén dönt a szentesi kórház főigazgatójának kinevezéséről. A döntést szeretné befolyásolni dr. Jaksa Erzsébet főorvosnő, aki aláírásgyűjtést szervezett a jelenleg megbízott főigazgató érdekében. Fenyves Ernőt állítása szerint a kórházi dolgozóknak több, mint a fele támogatja: az íveket 350-en írták alá. Az intézménynek összesen 682 alkalmazottja van. A főorvosnő lapunknak elmondta, Fenyvest nem túl szimpatikus szerepben, csődbiztosként ismerték meg, de így is megnyerte a bizalmukat. Reméli, hogy a megyei közgyűlés nem kifejezetten politikai döntést hoz, hanem figyelembe veszi a szentesiek szempontjait.

Szirbik Imre viszont úgy tudja, a jobboldali többségű közgyűlés az egyetlen nem szentesi jelöltet, Várkonyi Katalint támogatja, aki arra sem vette a fáradtságot, hogy pályázóként a kórháztulajdonos szentesi önkormányzattal felvegye a kapcsolatot – emlékeztetett. A szintén pályázó dr. Tóth Edit és dr. Papp Zoltán orvosi munkáját egyaránt nagyra becsüli Szirbik, Fenyves Ernő érdekében pedig mindent elkövet a megyei grémiumban – jelentette ki.