Fura játékvezetés miatt kapott ki a Legrand-SzentesFelvétel a kedvencekbe

Nem lehetett esélye

Szélpál László
2007-04-16

A férfi vízilabda OB I 15. fordulójában a Legrand-Szentesi VK fura körülmények között papírforma-vereséget szenvedett idegenben az Újpesttől.

Újpest - Legrand-Szentes 8-4
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. Vezette: Schlosser, Füzesi.
Újpest: BISZTRITSÁNYI – Debreczeni 1, SOMOGYI B. 1, Máthé, KOTSZIDISZ 2, Suti 1, Szabó Z. Csere: Szabó N. 1, Olasz, Salamon 1, Borsós, Vörös, Sziklai 1. Edző: Petrovics Mátyás.
Szentes: HORVÁTH T. – Papp 1, Jaksa 1, Szabó T., Vígh 1, Döbrőssy, Torday 1. Csere: Gábor, Herczeg, Araczki, Józsa. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 17/6, ill. 9/1.
Ötméteresből: –, ill. 3/2.

Arra készült a Legrand-Szentes, tartalékos összeállítása ellenére is nagy csatára készteti majd esélyesebb vetélytársát, az Újpestet. Az elképzelést sikerült is valóra váltani, de csak részben, ugyanis a sajátságos, fura játékvezetői felfogás többségében a vendégeket sújtotta. A fordulásig nem volt „gond" a sípos emberek ténykedésével, például az sem rajtuk múlott, hogy 2–2-es állásnál Torday Árpád büntetőt hibázott. A problémák a nagyszünet után kezdődtek.

Horváth bravúrjai

A Legrand-Szentesi VK legjobbja már nem először Horváth Tamás kapus volt. Végig jól védett, csapatára nehezedő bírói nyomást kompenzálandó ő tartotta a lelket társaiban.

A rengeteg páros kiállítást elsősorban akkor alkalmazták a bírók, amikor a Szentes támadott, de a „legérdekesebb" jelenet a negyedik negyed elején játszódott le. Szabó Tamás került a kiállítás sorsára, a zsűriasztalnál pedig jelezték, ez volt a harmadik hibája, nem jöhet már vissza. A szentesiek hiába reklamáltak, hogy a center még csak a másodiknál jár. Aztán eltelt közel négy perc a játékból, amikor az ellenőr elismerte, elszámolták magukat, igazuk volt a legrandosoknak... Nagy valószínűséggel nem ezen múlt a Szentes veresége, de a kiscsapatként elkönyvelt gárdával szembeni hozzáállást tökéletesen tükrözte ez a jelenetsor.

Berki András: – Ilyen rövid kispaddal nem bírtunk az Újpesttel, és a ránk nehezedő bírói nyomással.

További eredmények: Pécs–BVSC 15–14, FTC–Szolnok 8–6, OSC–Neptun VSC 14–7.