Felszentelik a német orgonátFelvétel a kedvencekbe

A szentesi evangélikus templomba küldték


2007-04-14

Elektromos orgonát kapott ajándékba a szentesi evangélikus templom a település német testvérvárosából, Sankt Augustinból.

Elektromos orgonát kapott ajándékba a szentesi evangélikus templom a település német testvérvárosából, Sankt Augustinból. Pathó Gyula lelkész még 2002-ben volt ott szolgálni, vele tartott a zeneiskola előző és jelenlegi igazgatója, Nagy János és Mihály Béla, akik hangversenyen léptek fel. A testvértelepülés evangélikus gyülekezeteiben úgy próbálták ezt viszonozni, hogy gyűjtési akciót hirdettek a szentesi templom felújításra szoruló orgonája javára. Közben befejeződött Isten házának renoválása, majd 2005 novemberében újraszentelték. Sankt Augustinból pedig nemrégiben érkezett meg Szentesre a testvérgyülekezetek ajándéka, egy elektromos orgona, amelynek nagyon örülnek az evangélikusok. A lelkész azt mondta: akkor szentelik majd fel a hangszert, ha Sankt Augustinból Szentesre látogatnak a testvéreik.
A német településről egyébként 20-30 zsákban ruhaneműk, lábbelik, ágyneműk és más hasznos tárgyak is érkeztek. A jó minőségű holmik a családsegítő központba kerültek, ahol eddig negyven rászoruló kapott az adományból.