A szentesi drámaisok holnap a budapesti Bárkában lépnek felFelvétel a kedvencekbe

A profik 8 percet kapnak

Blahó Gabriella
2007-04-13

A budapesti Bárka Színházban holnap mutatkoznak meg a főváros közönsége előtt a szentesi drámai tagozat diákjai. A színidirektor meghívására neves színészek, énekesek is fellépnek: mindenki nyolc percig szerepelhet.

A Bárka Színházban április 14. drámais nap lesz. Szombaton a szentesi tagozat valamennyi diákjai útra kel, hogy a főváros közönsége előtt mutatkozzon meg a színidirektor meghívására. Alföldi Róbert az iskola egykor volt diákjaként érezte természetesnek, hogy helyet adjon az általa vezetett színházban a diákoknak és tanáraiknak. A házigazda szerepét vállalta a népszerű színész, s bizony a közönség hosszú ideig lesz figyelemmel a vendégszeretetére: délután háromtól éjfélig lesz foglalt a színpad. A fiatalok mesejátékkal kezdenek, Michael Ende Momo című művének színpadi változatát adják elő, a darab egyébként arany minősítést szerzett az országos diákszínjátszó fesztiválon Matos Ibolya rendezésében. A Szurmik Zoltán által színpadra vitt Akarsz-e játszani? kifejezetten kamaszoknak szól. A két előadás között Devecseri Gábor Állatkerti útmutató című költeményére felfűzve versek, dalok, monológok következnek.

A profivá lett egykori diákok szinte mind örömmel vállalták el gázsi nélkül is a szereplést. Mivel sokan vannak, az idejük is viszonylag kevés lesz: nyolc perc jut például a Crystalnak, Zsédenyi Adriennek, Szekeres Adriennek, Fesztbaum Bélának, Bácskai Jánosnak, Hevesi Tamásnak, Náray Erikának, Szőke Andrásnak és Badár Sándornak. Az est várhatóan éjfélkor ér véget. Utolsóként kamara-előadás következik, a drámatanárok által színre vitt Háromszög gyakorlatok, mely a Karenina Anna átirata. Matos Ibolya, Szurmik Zoltán és Szebeni Zoltán alkotja a szerelmi háromszöget, a diákokhoz hasonlóan ők is várakozással telve indulnak a fővárosba.

A drámais nap célja, hogy a képzésnek további hírnevet szerezzen, a majd három évtizedes tagozat pedig a hazai színházak közül az egyik legnívósabb teátrumban a pesti közönség előtt megméressék.