Táncórák idősebbeknekFelvétel a kedvencekbe

A Kurca-parti Szilvernél a felnőttek jobban izgulnak

Blahó Gabriella
2007-04-12

A fiatal táncosok öröme láttán szüleik úgy döntöttek: táncórára kérik a tanárnőt. A Szilver Egyesület vezetője hetente egyszer tanítja az idősebbeket Szentesen. A felnőttek vizsgabálra készülnek és nagyon izgulnak.

Szentesen hallatlan népszerűségnek örvend a társastánc, talán ezren is lehetnek a lelkes tanítványok. A fiatalok versenyszerűen űzik a sportot és érnek el szép eredményeket. Az idősebbek viszont a maguk örömére tanulják a ritmikus, rendezett mozgást. A táncos gyermekek sikerei láttán a szülők táncórára kérték a tanárnőt. Szatmári Nagy Szilvia hetente egyszer, csütörtök esténként a mezőgazdasági szakközépiskola tornatermében ad órákat. Szilvia büszke az új csoportra, szerinte a felnőttek szorgalma és jókedve meghozza a kívánt eredményt: szépen táncolnak.

István Péter és Wimmer Éva mindkét gyermeke Szilviánál táncol. A szülők elhatározták, hogy ők is megtanulnak táncolni. Éva rutinosan választott magas sarkú cipőt magának, a sok táncverseny megfigyelése után pontosan tudja, hogy milyen kell: legyen kecses, magas, rugalmas és kényelmes. Péter Szilviával együtt kezdett a legendává lett Peczárszky Kató néninél, természetes, hogy a feleségét elhozta a tanfolyamra. Gila Szilvia viszont a barátját vitte el a tánciskolába, Bölcskei Norbert szorgalmasan tanulja a lépéseket. Az ifjú hölgy szerint erre azért van szükség, hogy társaságban, lakodalmakon ne érezzék magukat kellemetlenül.

A tangó alaplépései

– séta, séta, kinyit –

– séta, elöl, oldal, zár –

– lassú, lassú –

– gyors, gyors, lassú –

– gyors, gyors, zár –

Illovszkyné Fekete Ágnes és Illovszky Sándor esküvője évekkel ezelőtt volt. Arra az alkalomra Szatmári Nagy Szilvia tanította meg velük az angolkeringőt és a rock and rollt, a pár most évek múltán visszajött a tanárnőhöz. A feleség tréfásan jegyezte meg, hogy ők bizony már haladónak számítanak. Csongrádról jár át az órákra Kisvárdai László és felesége, Pusztai Ágnes, akik már nagyon régóta szerettek volna táncolni, ezért is örülnek, hogy ez Szentesen elérhető. A Körös-toroki városból érkezett Sztanó Bálint szerint érthetetlen, hogy sok férfi miért tartja férfiatlannak a társastáncot. Érvelése szerint itt biztosan ő vezet.

Dr. Tóth Gyuláné Gabriella egyedül gyakorolt egész este. A női vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitányának felesége azt mondta, hogy amikor fiatalok voltak, bárokban, szórakozóhelyeken fantasztikus jókat táncoltak „érzésből". Gabriella lapunknak azzal indokolta egyedüllétét, hogy a férjét már nem lehet rávenni ilyesmire. A pár nélküli nők többségben vannak a felnőttek óráin, de egy hónap múlva a vizsgabálon biztosan nem kerülnek hátrányba. Versenytáncos fiúk lesznek ugyanis a partnereik.