Ma 20 órától a futsal NB I-ben: Szentes–SzegedFelvétel a kedvencekbe

Önbecsülés és fair play


2007-04-12

A férfi futsal NB I hajrájában megyei rangadó következik: ma 20 órától a szentesi Dr. Papp László-sportcsarnokban a Legrand-MetalCom a szegedi Első Betont fogadja.

4. Kanárik 41, 5. Csömör 37, 6. Első Beton Szeged 35, 7. Legrand-MetalCom-Szentes 34 ponttal. A tabellára pillantva azt kell látnunk, három fordulóval az alapszakasz zárása előtt a két Csongrád megyei gárda esélye a rájátszást jelentő negyedik hely megszerzésére igen kicsi. A matematikai sansz még megvan, de ahhoz a riválisoknak bukniuk kellene – legalább kétszer.

Egy pont

A női NB I-es futsalbajnokságban két meccsen egy pontot szereztek a szentesiek. Előbb hazai pályán a listavezető, fővárosi Vesta-City Line volt az ellenfél, amely végül 9–4-re nyert. A szentesi gólszerzők: Csonka, Üveges, Kiss E. és Bacsa.
Következett Gödöllőn az Irisz elleni idegenbeli találkozó, amely döntetlent hozott. A vége Milovanovics, Üveges és Bacsa talála-
taival: 3–3.
A bajnokság állása: 1. Vesta Bp. 34, 2. Tolna 30, 3. Universum Bp. 29, 4. Szentesi FC 29, 5. Iris Gödöllő 27 ponttal.

– Szerintem eldőlt a sorsunk, kár számolgatni. Csak magunkat okolhatjuk, hogy ilyenre sikerült a bajnokság vége. Megvolt az esély a változások ellenére is, hogy megismételve a tavalyi bravúrt, a négy közé jussunk. Nagyon jó meccset várok, amely a játékról szól. A saját önbecsülésünkért és a városért megteszünk mindent a hátralévő három mérkőzésen. Csak a három pont a célunk. Remélem, a még ránk váró találkozók már a jövőt segítik, és a fiatalok rutint szereznek – vélte Koncz , a szentesiek játékos-edzője.

– Egyértelműen látszódik, és a realitás is az, hogy az ötödik–hatodik helyért van harcban a ma esti meccs két résztvevője. A rájátszás szempontjából már nem aktuális az eredmény. Mint minden megyei rangadó, ez is presztízsmeccs, van visszavágni valónk a szegedi 8–4-es vereségért. Mindezt azonban csak a fair play keretei közt akarjuk. Úgy gondolom, a döntetlenre van a legtöbb esély. De mivel kockázat nincs, így gólgazdag összecsapást várok. Nincs miért titkolóznunk, ezért nyíltsisakos játékot játszunk. Elsősorban a futsal meg a közönség nyerjen a találkozón – nyilatkozta Szabó Zsolt, a Beton trénere.