Hangfelvételt is felhasználtak a mindszenti beteg ügyébenFelvétel a kedvencekbe


2007-04-11

A hódmezővásárhelyi kórház ügyeletes szakorvosa - főnöke utasítására - nem vette fel pénteken a belgyógyászati osztályra azt a mindszenti férfit, aki a szentesi kórházba való szállítás közben a mentőben meghalt - ez derült ki a mentőszolgálat hangfelvételéből.

A hódmezővásárhelyi kórház ügyeletes szakorvosa - főnöke utasítására - nem vette fel pénteken a belgyógyászati osztályra azt a mindszenti férfit, aki a szentesi kórházba való szállítás közben a mentőben meghalt - ez derült ki a mentőszolgálat hangfelvételéből, amelyet az ügyet vizsgáló Egészségbiztosítási Felügyelet és ÁNTSZ sajtótájékoztatóján szerdán lejátszottak.

A hangfelvétel szerint az orvos azt monda: "reggel a főnök kiadta azt az utasítást, hogy hozzá se nyúljak a sürgősségi esetekhez... rám fogják húzni a vizes lepedőt, pedig csak azt csinálom, amit nekem mondanak" . Az orvost azután hívta fel a mentős, miután a kocsiban meghalt a beteg.

Kovácsy Zsombor a felügyelet elnöke és Falus Ferenc, országos tiszti főorvos a vizsgálatnak ebben a szakaszában úgy nyilatkozott, hogy az eddigi bizonyítékok alapján se a mindszeni háziorvos, se a szentesi kórház, se az Országos Mentőszolgálat felelőssége nem valószínűsíthető a halálesetben. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartotta, hogy az ügy lezárása után büntetőjogi felelősségre vonás következik.

hirado.hu/Független Hírügynökség