A csúcspont ma jön elFelvétel a kedvencekbe

Mádi József
2007-04-07

Tíz érmet szereztek tegnap lapzártánkig az ISKA kick-box Európa-bajnokság szentesi küzdelmeiben a megyei harcosok. Ma 18 órától a Dr. Papp László-sportcsarnokban további nyolc döntőt rendeznek, majd következik az ISKA címmeccse Nagy Tibor és Rácz Dénes között.

Két olyan harcos mérlegelt tegnap a szentesi Dr. Papp László-sportcsarnokban, akinek nem volt gondja az ISKA címmérkőzése előtt a súlyával. A sokszoros kyokushin karatebajnok Nagy Tibor 83,45, míg ellenfele, Rácz Dénes 83,1 kg-ot nyomott. A felső súlyhatár 84,6 kg, így bőven ezen belül maradtak. A találkozó és az erőfitogtatás egyelőre nem jött össze, mert különböző időpontban érkeztek a mérlegelésre, ám gyanítható, nem kímélik majd egymást a mai gála fő eseményén.

Megyei eredmények

A megyei klubok eredményei, formagyakorlat, hart, gyermekek: 3. Illés Liliána (Hódmezővásárhelyi Hwarang-do SE), juniorok: 1. Balogh Brigitta (Hwarang-do), felnőttek: 2. Balázs Éva (Full-contact Szeged SE). Küzdelem, gyerekek, light-contact, –25 kg: 2. Forrai Richárd (Hwarang-do), –30 kg: 3. Börcsök Benjamin (Hwarang-do) és Szabó Róbert (Szentesi Kinizsi). Juniorok, light, –59 kg: 3. Bordás Annamária (Hwarang-do), –71 kg: 2. Kontraszti Patrik (Full-contact Szeged SE). Felnőttek, light, –54 kg: 2. Balázs. Semi-contact, –54 kg: 1. Balázs.  
Addig azonban még akad további érdekesség is. Hiszen a Nagy–Rácz meccs előtt már 18 órától érdemes lesz kilátogatni az arénába, mivel összesen nyolc döntőt rendeznek. Egyet a junior lányoknál light-contactban, míg további hetet a felnőtteknél, ott is a keményebb szakágakban, így thai-boxban, full-contactban és low-kickben. A nyolc fináléból egyben található megyei versenyző: a szegedi Siklódi József a –67 kg-ban lép a közönség elé.

És akkor a „hazaiak": tegnap lapzártánkig a négy korosztály különböző kategóriáiban összesen tíz érmet szereztek Csongrád megye kiválóságai. Élen járt a medálgyűjtésben a szegedi Balázs Éva (–54 kg), aki a két ezüstérem mellett ligth-contactban első lett. Jutott érem hódmezővásárhelyi és szentesi versenyzőknek is.