Aertzék nyomábanFelvétel a kedvencekbe


2007-04-06

Tegnap a semi- és a light-contact küzdelmeivel megkezdődött az ISKA kick-box Európa-bajnoksága a szentesi Dr. Papp László-sportcsarnokban. Ma már a keményebb szakágak is színre lépnek.

Jerome Lebanner, Peter Aertz, Remy Bonjasky, Semmy Schilt, Alekszej Ignashov. A K1 mai francia, holland, fehérorosz sztárjai. Hogy mi a közös bennük? Egyáltalán: hogyan kerülhetnek kapcsolatba a szentesi ISKA kick-box Európa-bajnoksággal?

Egyszerű és egy eredőjű mindkét kérdésre a válasz: még mindig az említett szövetség világranglistájának tagjai. Azaz az ISKA amatőrjeiből lettek a K1 profijai. És most a szentesi Dr. Papp László-sportcsarnokban tizennyolc ország közel 350 harcosa küzd azért, hogy előbb Eb-t nyerjen, majd esetleg később kövesse Aertzéket.

Persze addig még rengeteg munka vár rájuk. És arra a huszonkét megyei – szegedi, szentesi, hódmezővásárhelyi – harcosra is, akik szintén az Eb mezőnyének tagjai. Tegnap semi- és light-contactban indult meg a küzdelem, ma pedig már a keményebb szakágak, így például a thai-box és a full-contact, valamint a formagyakorlat képviselői selejteznek, később pedig döntőznek.

A szombati gála két főszereplője, az ISKA címmeccsén kötelek közé lépő békési Rácz Dénes és a sokszoros kyokushin karatebajnok, Nagy Tibor hivatalos mérlegelése ma 14 órától lesz a sportcsarnokban.