Két jelölt neve már ismert SzentesenFelvétel a kedvencekbe

Időközi önkormányzati választásra készülnek

Balázsi Irén
2007-04-06

Az MSZP szentesi szervezete Balogh Szabó Gábort indítja, a Fidesz csak az ünnepek után hozza nyilvánosságra, hogy kit jelöl az időközi önkormányzati választásokon a Janó Tibor halála miatt megüresedett egyéni képviselői helyre. Az Együtt Szentesért Egyesület Móricz Jánosnét indítja.

Június 10-ére tűzte ki a helyi választási bizottság Fábján Sándor elnök vezetésével az időközi önkormányzati képviselő-választást a szentesi 2. számú egyéni választókerületben. Ebben a körzetben tevékenykedett az MSZP színeiben a februárban elhunyt Janó Tibor. A helyi választási bizottság határozata szerint április 13-ától működik majd a városházán a jelöltajánlás számítógépes rendszere. A pártok és a civil szervezetek pedig május 18-áig állíthatnak aspiránsokat.

Az MSZP és a helyhatóság jogi bizottságának elnöke, Demeter Attila ügyvéd lapunk érdeklődésére elmondta: Balogh Szabó Gábor a jelöltjük, aki jelenleg külső tagként vesz részt az önkormányzat városrendezési bizottságának a munkájában. A huszonnégy éves pénzügyi szakember már indult az őszi helyhatósági választásokon is, ám Demeter megfogalmazása szerint akkor mély vízbe dobták. A kiséri városrészben volt ugyanis aspiráns, ahol a független Ollai Istvánné 1994 óta képviseli a körzet lakosságát. Az MSZP azt várja az SZDSZ-től, hogy támogassa a jelöltjét, és ne indítson önállóan aspiránst. A szabad demokraták helyi elnöke, Szűcs Lajos lapunkkal azt közölte: előzetesen már beszéltek a koalíciós partnerükkel, de még nem jött létre a választási megállapodás.

Az Együtt Szentesért Egyesület eldöntötte, hogy elindul az időközi választásokon. A civil szervezet elnöke, Bácskainé Fazekas Márta helyhatósági képviselő azt nyilatkozta, hogy a jelöltjük Móricz Jánosné védőnő, akit a hivatásából adódóan is sokan ismernek, és a 2. számú választókerületben lakik. Lapunk úgy értesült, hogy Dömsödi József ügyvéd is ringbe száll, ő egyébként a Fidesz színeiben volt helyhatósági képviselő az előző ciklusban.

Kérdésünkre úgy reagált Dömsödi: még gondolkodik, hogy függetlenként elinduljon-e. A jelöltséget azonban akkor vállalja el, ha társadalmi szervezetek támogatják őt. Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő, a Fidesz-MPSZ helyi elnöke azt mondta: az ünnepek után nevezik meg a jelöltjüket. Ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot tett Horváth István, a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület vezetője és Pap Imre munkáspárti elnök is.