Szentes, a küzdősport MekkájaFelvétel a kedvencekbe

Ma már megkezdődnek a küzdelmek az ISKA Európa-bajnokságon

Mádi József
2007-04-05

Három napig a küzdelmekről szól Szentes sportélete. A város ad otthont mától az ISKA Európa-bajnokságban, amelyet szombaton 18 órától színvonalas gála zár egy ISKA-címmérkőzéssel.

A küzdősportok Mekkája – akár így is nevezhetjük Szentest. Hogy miért? Mert a város ad otthont mától szombat estig az ISKA (International Sport Kickboxing Association) világszövetség Európa-bajnokságának, amelyre húsz nemzet (így például Ukrajna, Belgium, Ausztria, Dánia, Anglia, Lengyelország, Svédország, Olaszország, Írország, Törökország és természetesen Magyarország) több mint négyszáz sportolója regisztrált az elmúlt két napban.

A program

A szentesi ISKA kick-box Eb programja, ma 9 órától: selejtezők, holnap 9 órától: selejtezők és döntők, szombat 18 órától: küzdősportgála nyolc döntővel, valamint a Nagy Tibor–Rácz Dénes ISKA címmérkőzéssel. Jegyek elővételben vásárolhatók Szentesen a Dr. Papp László-sportcsarnokban, valamint Szegeden a Proko Travel utazási iroda Kígyó utcai fiókjában.

A formagyakorlattól a thai-boxig a küzdelmek széles tárháza várja a Dr. Papp László-sportcsarnokban a szurkolókat. Semi-contact, light-contact, full-contact, low-kick, és a már említett két szakág – összesen tehát hat kategóriában mérkőznek a felek, akik négy korcsoportban (gyermek, junior, felnőtt és veterán) selejteznek már ma reggeltől.

Ma és holnap a selejtezőket rendezik, illetve akad majd olyan kategória és súlycsoport, amelyikben már döntőkre is sor kerül. Aztán szombaton 18 órától következik a tíz legszínvonalasabbnak ítélt finálé, valamint egy címmérkőzés a félnehézsúlyban a többszörös kyokushin karatebajnok, kick-box Világkupa-győztes, K1-résztvevő Nagy Tibor, valamint Rácz Dénes között. Nagy tehetségére már külföldön is felfigyeltek, a japán karatéka, a K1-bajnok Musashi is meghívta őt edzőpartnerének.
Az esemény tegnap este az ünnepélyes megnyitóval, majd az azt kísérő tűzijátékkal kezdődött el.