Huszonnégy gyorshajtó egy napFelvétel a kedvencekbe

Lopott kocsikat is kerestek a rendőrök


2007-03-31

A szentesi közlekedési rendőrök által használt sebességmérő készülék éppen harmincesztendős, és folyamatosan elromlik, ezért rendre javítani kell. A rendőrök szerint leginkább a múzeumban volna a helye, újat azonban a rendőrség költségvetése miatt nem tudnak vásárolni.

A szentesi közlekedési rendőrök által használt sebességmérő készülék éppen harmincesztendős, és folyamatosan elromlik, ezért rendre javítani kell. A rendőrök szerint leginkább a múzeumban volna a helye, újat azonban a rendőrség költségvetése miatt nem tudnak vásárolni. A szegedi polgárőrségnek viszont van egy úgynevezett zsaru-car készüléke, mely pillanatfelvétel alapján, egy számítógépes rendszer segítségével azonnal kiszűri a lopott járműveket, és a sebességet is méri.

Ezt a masinát pénteken reggeltől délutánig együtt használták a rendőrök a polgárőrökkel Szentesen és közvetlen környékén. Összesen 2648 autót ellenőriztek, de lopott kocsit nem találtak – tájékoztatta lapunkat Nagy János, a közlekedési osztály vezetője. A városban egyébként idén még nem kötöttek el autót. A lopott járműveket a tolvajok rendszerint az ország minden részén, különböző parkolókban pihentetik, ezért átnézték a város minden zugát. A rendőrök pénteken 45 különböző szabálysértési ügyben jártak el, lopott járgány helyett pedig huszonnégy gyorshajtót fogtak.