Záradékkal írták alá a kórház-finanszírozási szerződéstFelvétel a kedvencekbe

Deszk, Makó, Szentes és Szeged már szignálta a dokumentumot

Szabó C. Szilárd
2007-03-31

A deszki, makói, szegedi és szentesi kórház, valamint a szegedi orvoscentrum tegnap aláírta az új finanszírozási szerződést. Hódmezővásárhelyen hétfőn sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.

Záradékkal ellátva írta alá tegnap az új finanszírozási szerződést a makói és a szentesi kórház főigazgatója, Baráth Lajos és Fenyves Ernő, valamint a Szegedi Tudományegyetem orvoscentrumának elnöke, Mikó Tivadar. Szignálta a dokumentumot a deszki kórház vezetője, Bálint Beatrix és Pajor László, a szegedi városi kórház főigazgatója is.

Pénteken délelőtt a megyei fenntartású kórházak – a deszki, makói és szentesi intézmény – vezetői és a megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna közösen tárgyaltak a megyei egészségbiztosítási pénztár vezetőivel. A megbeszélés után Magyar Anna elmondta, hogy aláírják a szerződést, de záradékban rögzítik kifogásaikat. Egyebek mellett azt, hogy a megyei önkormányzat pert indított a miniszter közigazgatási határozata ellen, s amennyiben ennek következtében megváltoznak a finanszírozás jogszabályi feltételei, úgy ragaszkodnak ahhoz, hogy új szerződést kössön velük az egészségbiztosító.

A szegedi orvoscentrum is záradékot csatolt a dokumentumhoz. Haiman Éva, az orvoscentrum pr-referense elmondta: olyan alacsony finanszírozást állapítottak meg számukra, hogy abból nem lehet hosszú távon működtetni az intézményt. A záradékban rögzítették: a minisztérium oldja meg a finanszírozási problémát, mert a korábbiakhoz képest 10-15 százalékkal kaptak kevesebb pénzt.

A hódmezővásárhelyi Erzsébet-kórháznak a városi önkormányzat a fenntartója. Kallai Árpád főigazgatót tegnap kerestük szerződés- ügyben, de nem értük utol. Lázár János polgármester kérdésünkre, tud-e arról, hogy Kallai Árpád főigazgató aláírta-e vagy aláírja-e a megadott határidőig, március 31-éig a finanszírozási szerződést, azt válaszolta: ebben a kérdésben sem ő, sem pedig Kallai nem tud nyilatkozni. Lázár közölte, hogy hétfőn délelőtt 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.