Felújításra szorulnak a Csongrád Megyei Önkormányzat ingatlanjai
Dátum: Március 22, csütörtök, 14:24:07
Téma: Hírek


Ötvenkilenc év a Csongrád Megyei Önkormányzat 323 építményének átlagéletkora, de az építés időpontjától függetlenül szinte az összessel akad probléma - közölte Halmai László, a közgyűlés tulajdonosi bizottságának elnöke ma délelőtt Szegeden.

A Csongrád Megyei Önkormányzat épületeiről korábban nem készült hasonló nyilvántartás, ezért volt fontos felmérni az ingatlanok állapotát – mondta Halmai László a több száz oldalas tanulmányról az ingatlanállomány felmérésének eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.
Az önkormányzat tulajdonában lévő épületeknek összesen több mint 241 ezer négyzetméter az alapterülete, átlagéletkora pedig 59 év. Az ingatlanokat három csoportba osztották: a második világháború előttiekre, a világháború és 1990 közötti időszakra valamint az azóta eltelt időre. Mindhárom csoportban adódnak problémák, amelyek megoldásra várnak.

Az újépítésű intézmények közül az elnök a szentesi kórházat valamint a hamarosan átadandó csongrádi pszichiátria épületét emelte ki, amik a rendeltetésüknek nem megfelelően lettek megépítve. A legsúlyosabb gondot az okozza, hogy több ingatlan esetében is elmaradtak azok az apróbb felújítási munkák, melyek az épületek állapotának rohamos romlását megakadályozták volna. Bár életveszélyes ingatlan nincs, de úgy tűnik, akad néhány, melyet hamarosan le kell bontani - közölte az elnök.
Az önkormányzatnak jelentősebb rekonstrukcióra jelenleg nincs forrása, de a legsürgősebb állagmegóvási munkákra rendelkezésre áll 70 millió forint. Az elkészült felmérés alapja lesz az önkormányzat év végére elkészülő ingatlangazdálkodási koncepciójának - tudatta a politikus.







A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=10771