Hungerit: kell a bravúrFelvétel a kedvencekbe

Szélpál László
2007-03-14

A női vízilabda OB I a melbourne-i világbajnokság után április 7-én a rájátszással folytatódik. A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK az Egerrel csatázik a négy közé jutásért.

Január 27-én játszott legutóbb bajnoki mérkőzést a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata. Arra a napra nem szívesen emlékeznek a Kurca-partiak, ugyanis Egerben 7–6-os vereséggel fejezték be az alapszakaszt. Pont attól a gárdától kaptak ki Döme Nóráék, amely ellen a négy közé jutást két győzelemig tartó párharcban kell kivívni.

Bajnoki folytatás

Az alapszakasz két legjobbja, a Domino-BHSE és az Újpest-OSC automatikusan bejutott az elődöntőbe. A harmadikként végzett Dunaújváros a hatodik ASI-ELTE csapatával, míg a negyedik Hungerit az ötödik Egerrel két győztes meccsig tartó párharcot vív a négy közé jutásért. Az első találkozót (pályaválasztó a Dunaújváros és a Szentes) április 7-én rendezik, a másodikat 11-én, ha szükség lesz a harmadikra, azt pedig 14-én. A szintén két nyertes meccsig tartó elődöntők időpontjai: április 21., 28., és ha szükség lesz rá, május 5.

– Ha rágondolok, még most is bosszant az a vereség – jegyezte meg Kocsis István, a szentesi pólós hölgykoszorú edzője. – De az is igaz, túl nagy jelentőséget nem kell neki tulajdonítani. Egyrészt az a meccs nekünk már nem osztott, nem szorzott – az alapszakaszbeli negyedik helyünknél sem jobbak, sem rosszabbak nem lehettünk már –, és azt sem szabad elfelejteni, azon a találkozón nem játszott két erősségünk, Szremkó Krisztina és Anastasya Kotova sem. Sokkal szívesebben gondolok vissza a hevesiek elleni hazai mérkőzésünkre, akkor 14–4-re nyertünk. Kötelező bekerülnünk az elődöntőbe! De nem csak ebben bízom, abban is, hogy két mérkőzés elég lesz ennek végrehajtására.

A papírforma mindenesetre ezt vetíti előre, és, ha ez így lesz, akkor az elődöntőben következhet a címvédő Domino-BHSE.

– Nem árulok el nagy titkot, ha kijelentem: annak a párharcnak nem mi leszünk az esélyesei. De a sportban sok minden elképzelhető. Ugyan ki gondolta volna, hogy november közepén Szentesen 10–8-ra legyőzzük őket? Büszkék is lehetünk arra a sikerre, ez rajtunk kívül egyetlen csapatnak sem sikerült. Szóval, még véletlenül sem adjuk fel előre, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég. A LEN-kupa római negyeddöntőjében a hazaiak elleni nyitányt nem számítva elég jól pólóztunk, ha arra a teljesítményre még sikerülne rátenni egy lapáttal, akkor... Bárhogy is alakuljon az elődöntő, a dobogóra nagyon szeretnénk felkapaszkodni.