A Szilver táncegyesület biztosan pályázikFelvétel a kedvencekbe

A szentesi önkormányzat eladja a művelődési házat

Blahó Gabriella
2007-03-07

Döntött a szentesi önkormányzat: eladja a Móricz Zsigmond Művelődési Házat. Információink szerint vevőként a Szilver Táncsport Egyesület és a Jövőnkért Művészeti Iskola került szóba.

Régóta téma Szentesen, hogy eladják a Móricz Zsigmond Művelődési Házat. Szirbik Imre szerint a közművelődésben a racionális megoldásokra kell törekedni, ezért a polgármester üdvözölte, amikor a Móricz megvételére két ajánlat is érkezett a városházára. A képviselő-testület kétszer tárgyalta zárt ülésen az eladás ügyét. A városatyák úgy döntöttek, hogy pályázatot írnak ki az értékesítésre. A polgármester szerint ennek lényeges eleme, hogy a leendő vevő csak művészetoktatási célra hasznosíthatja az épületet. Szirbik tervei szerint még a tanév vége előtt döntenek az ügyben, ezért a lehető legrövidebb időn belül kiírják a pályázatot.

Akik költöznek

– A Móriczban működő csoportok, a társkeresők, a citerások, a kertbarátok, a zenebarátok és a csökkentlátók az ifjúsági házban kaphatnak helyet, ide költözik az életmódklub és a sakkszakkör – mondta Kruzslicz Pál. Az igazgató közölte, hogy a Lajtha művészeti iskola táncosainak máshol kell termet kapniuk, de a díszmadártenyésztőkről nem tud gondoskodni.

Lapunk információi szerint két szentesi művészetoktatási intézmény neve került szóba lehetséges vásárlóként. A testület legutóbbi döntése után is tartja ajánlatát a Szilver Táncsport Egyesület. Szatmári-Nagy Szilvia azt mondta lapunknak: a táncművészeti főiskola kihelyezett társastánc szakának szeretne itt helyet adni. A felsőfokú intézmény vezetői támogatásukról biztosították Szatmári-Nagy Szilviát, akinek szakmai irányítása mellett több száz szentesi fiatal szerzett élményeket a táncban, s sikereket a versenyeken. Az amatőr kategóriában több mint húsz magyar bajnoki címmel büszkélkedő László Csaba évtizede kötődik a Szilverhez, s táncol annak színeiben. A tanárnő tervei szerint felnőttek is tanulnak majd táncot a Móriczban. Az épület felújítására legalább 30 millió forintot költene a Szilver. Szatmári-Nagy Szilvia bízik abban, hogy ajánlatuk kedvező fogadtatásra talál a képviselők körében, hiszen ebben az esetben a város gazdasági, kulturális érdekei és a Szilver fejlődésének iránya azonos.

A Móriczra korábban ajánlatott tett Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola vezetője most úgy nyilatkozott: a dolog pénzügyi részét alaposabban meg kell fontolniuk. A Jövőnkért tervei szerint ugyanis bérleti formában a felújításért cserébe szerették volna megkapni az épületet a várostól. Keller Jánosné információi szerint erre most nem látszik lehetőség. Így még nem döntöttek arról, hogy ringbe szállnak-e a Móriczért.