Közösen pályázna Mindszent és Szegvár
Dátum: Február 23, péntek, 15:04:12
Téma: Hírek


A mindszenti és a szegvári képviselők szándéknyilatkozatot hoztak arról, hogy közösen pályáznának a csatorna beruházásra. Mivel a két település lakossága eléri a közel 17 ezer lakos egyenértéket, így a 2010-től nyíló pályázati kiírásokon együtt akarnak indulni. Tervek szerint Mindszenten kerülne kialakításra a szennyvíztisztító telep 450 millió forintból.

Arra kértük a képviselőtestület tagjait, hogy nyilvánítsák ki azon véleményüket, hogy hajlandók-e közös csatornázási programmal indulni Mindszenttel – mondta el megkeresésünkre Mindszent alpolgármestere, Szabó József. Bemutattam a képviselőknek a Hódmezővásárhely – Mártély – Mindszent – Szegvár – Szentes kerékpárúttal kapcsolatos tervünket is, vagyis azt, hogy mi milyen nyomvonalon szeretnénk elindulni, ezzel a fejlesztési lehetőséggel kapcsolatban. Ha nem állt volna mellé a szegvári képviselőtestület, hogy közösen pályázzunk a csatornahálózat kiépítésére, akkor csak 2015-től lett volna arra lehetőségünk, hogy önállóan vágjunk bele a beruházásba, így viszont 5 évvel korábban sor kerülhet erre.

Gémes László, Szegvár polgármestere portálunknak elmondta, ha együtt pályázik a két település a beruházásra, akkor nagyobb esély van arra, hogy hamarabb kiépüljön Szegváron és Mindszenten a csatornahálózat.







A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=9612