320 helyett 50 milliót fizettek Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Keviép felszámolási eljárása a Hód-Strand ellen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-03 | Korom András

Nem hajtotta végre a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntését a vásárhelyi önkormányzat Hód-Strand Kft.-je: nem fizette ki a fedett uszoda építéséért járó, s a perköltséget is tartalmazó 320 millió forintot. Csupán ötvenmillió forintot utaltak át a kivitelező Keviép számlájára, s felülvizsgálati kérelmet juttattak el a Legfelsőbb Bíróságnak. A debreceni cég felszámolási eljárást indít a Hód-Strand ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A fedett uszoda építésekor senki sem számított a sokmilliós vitára Archív fotó: Tésik Attila
Hiába adott türelmi időt, s várt egy hetet a debreceni Keviép Kft., a vásárhelyi önkormányzat csupán ötvenmillió forintot fizetett ki a cégnek, a megítélt 320 millióból.

A Szegedi Ítélőtábla június 29-én kelt jogerős döntése szerint a vásárhelyi strandot és uszodát üzemeltető Hód-Strand Kft.-nek tizenöt napon belül 320 millió forintot kellett volna fizetnie a fedett uszodát megépítő debreceni Keviép Kft.-nek. A vásárhelyi önkormányzat cége az uszodaépítés utolsó 220 millió forintos részletével, plusz a per- és a szakértői költségekkel, illetve a tőke kamataival tartozik. A Keviép az ítélet megszületését követően fizetési felszólítást küldött, majd még egy hét türelmi időt adott a Hód-Strandnak. Ez az idő azonban most lejárt.

– Összesen csak ötvenmillió forintot kaptunk – mondta lapunknak tegnap Miklóssy Ferenc a Keviép Kft. ügyvezetője. – Ezért felszámolási eljárást indítunk a Hód-Strand ellen.

Hozzátette: cége az építés határidejét – melyre hivatkozva a város visszatartotta az utolsó részletet – azért nem tudta betartani, mert a fedett uszoda nem oda épült végül, ahová eredetileg tervezték, ahová az alapkövét letették, emellett többször is áttervezték menet közben az építményt, illetve annak fűtési rendszerét is.

Korsós Ágnes, Vásárhely jegyzője érdeklődésünkre elmondta, a város tényleg átutalt a Keviépnek 50 millió forint kamatot. Ezzel párhuzamosan elkészítették, s eljuttatták a Legfelsőbb Bírósághoz a felülvizsgálati kérelmüket, ebben kérik a jogerős ítélet végrehajtásának felfüggesztését.

Ismeretes, hogy az uszoda alapkövét eredetileg a Népkert azon Tóalj utcai részén tették le, melynek közelében egykor a faszínház állt. Az uszodát végül tényleg nem ide, hanem a strand Hódtói csatorna felőli oldalára építették fel. Az 1 milliárd 494 millió forintos beruházásnak 2003. június 30-ára kellett volna elkészülnie. Az építkezés csúszása miatt a város a kötbérigényére hivatkozva tartotta vissza az utolsó, 222 millió forintos részletet.


Továbbá:
Vásárhelyen kétmilliárdból aquabarlangot terveznek
Torkoscsütörtök: érdemes volt asztalt foglalni Vásárhelyen
Két autó hajtott át rajta, nem élte túl
A héten folytatódik a békés tiltakozás
Nem fogják be Havránek száját Hódmezővásárhelyen