Szentes a megye egyik legbékésebb városa Hozzáadás a gyűjtőhöz
A kirívó bűncselekmények felderítetlenek maradtak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-21 |

Bár a kirívó bűncselekmények felderítésében a szentesi rendőrség nem tudott eredményt felmutatni, a városlakók biztonságérzetét jellemző számok szerint Szentes a megye egyik legbékésebb városa – állapították meg tegnap a városi kapitányság évértékelésén.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az utóbbi öt évben egyre csökken az elkövetett bűncselekmények száma Szentesen. A megye városai között a mutatók szerint a második legkevésbé fertőzött a Kurca-parti település, melyet visszaigazol Lukács János főkapitány szerint a város polgármesterének értékelése. Szirbik Imre szerint ugyanis Szentesen az emberek biztonságban érzik magukat.

A megyei főkapitányság vezetője a szokásos évértékelő munkaértekezlet után adatokkal igyekezett alátámasztani állításait. Szentesen tavaly mindössze 16 lakásbetörés és 3 rablás volt. Kábítószerrel való visszaélés 16 alkalommal történt – a rendőrök ma már sokkal inkább a terjesztőket, mint a fogyasztókat keresik. Hat autót kötöttek el, amiből vélhetően ötöt sikerül is megtalálni. A helyi nyomozók átlagosan 93 nap alatt derítettek fel egy-egy bűncselekményt, ez a szám pedig a főkapitány szerint jónak mondható.

Lukács János elismerte, hogy a kirívó bűncselekmények felderítésében nem sikerült eredményt felmutatni. A közvéleményt erősen foglalkoztatja ma is a jegyző házánál történt robbantás és Koncz Judit különös eltűnése – ezt közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. A főkapitány szerint az utóbbi ügyben még várható fordulat. A robbantás kifejezetten nagyvárosias jellegű bűncselekmény, mely az elkövető „profizmusára" utal. Lukács a legteljesebb mértékben respektálja a lakossági igényt, mely az ilyes eset kapcsán megfogalmazódik. Bízik a megye legfiatalabb nyomozóinak szakmai rátermettségében.


Továbbá:
Megvalósulhat Bubor Zoltán álma
Egy év fogházat ért a szamárverés
Meggyógyította a vak kutyát
Elköltözött a szájsebészet
Két ügyintéző két városra