Nagyágocson nem épül új otthon Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-17 |

Február végéig kellene benyújtani az új szociális otthon jogerős építési engedélyét a megyei önkormányzathoz a szerződés szerint a budapesti Arawana Kft.-nek. A cég képviselői tavaly december óta nem jártak Nagymágocson, a polgármester már lemondott arról, hogy csatorna, élményfürdő, kalózsziget, búvármedence épüljön a faluban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A nagymágocsi kastélyotthon kiváltásáról kötött szerződés szerint február 28-áig jogerős építési engedélyt kellene produkálnia a korábban befektetni szándékozó Arawana Kft.-nek. Ez azonban a jelek szerint nem készül. Az egész falu átalakításával járó grandiózus tervben a cég a kastélyt kapta volna, cserébe otthont kellett volna építenie. A szerződésbe több biztonsági elemet is beépített a megyei és a helyi önkormányzat. A korábban eltökéltnek tűnő befektetők tavaly decemberben jártak utoljára a faluban, a polgármesternek azóta beszámoltak arról, hogy a cégük feloszlott. Stibál Róbert szerint vajmi kevés az esélye annak, hogy a Castellanus néven újjáalakult társaság befektet Mágocson, tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokban semmi nem történt. Az új társaság pedig nem kötött szerződést a faluval meg a megyei önkormányzattal, vezetőjük telefonja ki volt kapcsolva, amikor kerestük.

Györey Zsolt és Balla Ilona a cég képviselőiként a falu számára előnyös szerződést kötöttek a csatornázásról, ígértek wellnes-központot, új szállodát, lovardát, vadászterületeket és luxust. A polgármester információi szerint ugyanez a társaság ígért hasonlókat Abán, Hajmáskéren, Siklóson az önkormányzatoknak műemlékekkel és kastélyokkal kapcsolatban – ezeken a településeken is csak ígéret maradt a szép szó.

Nagymágocs anyagilag nem vesztett az ügyön, hiszen a program kezdetén rendelte meg és fizette ki a csatornázás terveit, amelyekre a jövőben is szükség lehet. A község kútját a tulajdonjog fenntartásával bocsátotta az Arawana rendelkezésére, így ez is Mágocsé maradt. Az új otthon területén vásárolt az önkormányzat egy kisebb területet, mely nyilván nem veszik el. Stibál Róbert szerint a dolgok jelenlegi állása szerint nincs ok a kincstári optimizmusra, ezt az ügyet befejezettnek lehet tekinteni.